Pavel Popescu, deputat PNL, propune o conferinţă de presă pe tema vaccinării la care să participe Cîţu, Ciolacu şi Patriarhul Daniel

Deputatul PNL, Pavel Popescu, propune o conferință de presă/eveniment la care să participe Patriarhul Daniel, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, iar aceștia trei să explice beneficiile vacinării.

09 nov. 2021, 13:11
Pavel Popescu, deputat PNL, propune o conferinţă de presă pe tema vaccinării la care să participe Cîţu, Ciolacu şi Patriarhul Daniel

Propunerea lui Pavel Popescu vine în contextul în care marţi vor începe negocierile dintre PNL şi PSD pentru formarea guvernului, iar una dintre priorităţile ambelor partide, ce va fi transpusă şi în programul comun de guvernare, este combaterea pandemiei de Covid.

”Pentru că astăzi prioritatea numărul 1 este salvarea de vieți prin vaccinare, primele două lucruri oneste, raționale și rapide de făcut săptămâna aceasta sunt următoarele:

1. Adoptarea de urgență a legii certificatului verde.

2. Conferință de presă/eveniment Florin Cițu – Marcel Ciolacu – Patriarhul Daniel în care ultimul dintre ei își exprimă clar și răspicat îndemnul către credincioșii nevaccinați să se vaccineze. Un prim test al negocierii transpartinice a proiectelor de țară în situații de criză.

Scriu asta din poziția unui apărător asumat și constant al bisericii în fața celor care o atacă.”, scrie Pavel Popescu.

Citeşte şi: Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor: „Sunt multe care ne despart de PNL. Etapa cu Florin Cîţu premier s-a încheiat”

Delegaţiile PSD și PNL se întâlnesc la ora 13.00, la Parlament, pentru prima rundă oficială de negocieri. „Echipele să înceapă să uniformizeze cele două programe de guvernare ale PNL și PSD. E o întâlnire și cu UDMR și minoritățile. Alianța este formată, dacă se reușește, din PSD, PNL, UDMR și minorități”, a spus Ciolacu înainte de şedinţă.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi, că echipele de negociere ale PSD şi PNL vor începe să discute despre uniformizarea programelor de guvernare, alături de UDMR şi reprezentanţii minorităţilor. Întrebat dacă PSD ar putea renunţa şi la funcţia de premier şi la Ministerul Finanţelor, Ciolacu a afirmat: ”Eu cred că nu se poate aşa ceva”.

Întrebat despre negocieri, Ciolacu a precizat că trebuie respectată ponderea parlamentară.

”Să respectăm ponderile parlamentare, fiindcă nu există niciunde în lume o altfel de măsură”, a mai declarat Ciolacu.

Citeşte şi: PNL şi PSD au marţi prima rundă de negocieri pentru formarea noului guvern până la 1 decembrie