Constantinescu: Anulăm PNDI şi dăm banii în 3 tranşe salariaţilor şi pensionarilor

USL anulează planul de investiţii de 40 de miliarde de euro, de la Ministerul Dezvoltării. Banii vor ajunge, în trei tranşe lunare, la pensionari dar şi la bugetari, pentru reîntregirea salariilor şi recuperarea sporurilor pierdute în ultimii ani. Anunţul a fost făcut, la emisiunea "România 60 de minute", de la România TV, de social-democratul Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

RomaniaTV.net
01 mai 2012, 17:19
Constantinescu: Anulăm PNDI şi dăm banii în 3 tranşe salariaţilor şi pensionarilor

„Da, e vorba de fostul program al Ministerului Dezvoltării – PNDI (Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii – n.red.) care era în valoare de 4 miliarde de euro şi am stabilit că trebuie anulat acest plan ca să putem să readucem pensiile pensionarilor din România, inclusiv a celor militari, şi salariile funcţionarilor publici şi sporurile salariale pe care le-au avut şi pe care le-au pierdut în guvernarea anterioară”, a declarat Nicuşor Constantinescu. 

„S-a convenit că, prin anularea acestui proiect, să putem da în trei tranşe salariile şi pensiile şi sporurile restante. Este vorba de trei tranşe – iunie, iulie şi august (…) Până la urmă, PNDI e mai puţin important decât viaţa de zi cu zi a părinţilor, a bunicilor noştri”, a mai spus  preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.