Construcția Spitalului Județean de Urgență Bistrița, cu bani din PNRR, prinde contur. Rafila: „Construim spitale şi secţii noi acolo unde este posibil”

Lucrările la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, unitate medicală construită cu bani din PNRR, au început.

07 sept. 2023, 12:44
Construcția Spitalului Județean de Urgență Bistrița, cu bani din PNRR, prinde contur. Rafila: „Construim spitale şi secţii noi acolo unde este posibil”

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa face parte dintr-un proiect în valoare de 400 de milioane de lei din PNRR.

Citește și Câte paturi pentru pacienți arși există în România și în ce spitale. Alexandru Rafila a făcut anunțul

Investiţia constă în construirea unui nou corp de clădire cu patru etaje, reabilitarea energetică a clădirii existente, modernizarea pavilioanelor existente şi digitalizarea spitalului şi dotarea cu aparatură medicală.

„Dezvoltarea socială şi dezvoltarea economică nu se pot întâmpla fără acces la servicii de sănătate şi fără un sistem de educaţie solid. Construim spitale şi secţii noi acolo unde este posibil şi încurajăm reabilitarea completă a clădirilor vechi care permit desfăşurarea corespunzătoare a activităţii medicale spitaliceşti în condiţii de siguranţă pentru pacienţi. Cât voi fi ministru al Sănătăţii voi fi partenerul şi susţinătorul reprezentanţilor din administraţia locală care au vocaţia construcţiei de obiective sanitare pentru locuitorii comunităţilor pe care le conduc”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Citește și Operaţie rară la Spitalul Marie Curie, după ce o fetiță de 12 ani a fost diagnosticată cu tumoră la inimă: „Ştiaţi că nu eram pregătită să mor”