Operaţie rară la Spitalul Marie Curie, după ce o fetiță de 12 ani a fost diagnosticată cu tumoră la inimă: „Ştiaţi că nu eram pregătită să mor”

Operaţie rară la Spitalul Marie Curie. O fetiță de 12 ani a fost salvată de la moarte, după ce a fost diagnosticată cu tumoră la inimă. Personalul din unitatea spitalicească au anunţat cod roşu pentru a găsi specialiştii necesari care să o salveze pe micuţă.

04 sept. 2023, 23:36
Operaţie rară la Spitalul Marie Curie, după ce o fetiță de 12 ani a fost diagnosticată cu tumoră la inimă: „Ştiaţi că nu eram pregătită să mor”
Operaţie rară la Spitalul Marie Curie

Operaţie rară la Spitalul Marie Curie. Intervenţia a fost posibilă după ce zeci de medici au venit din concedii sau din spitale din mai multe zone ale ţării. Este prima operaţie de acest fel realizată la Spitalul Marie Curie doar cu ajutorul medicilor români. Astfel de intervenţii erau posibile şi cu ajutorul specialiştilor străini care vin periodic la noi în ţară.

Operaţie rară la Spitalul Marie Curie

Iris se plimba cu rolele în parc când le-a spus părinţilor că nu îşi mai simte picioarele. Mama ei a dus-o de urgenţă la Spitalul Marie Curie, acolo unde a aflat că are o afecţiune rară la inimă şi că trebuie să fie operată de urgenţă. Problema era că nu erau suficienţi specialişti în spital şi nici în ţară.

Cu toate astea, micuţa a fost salvată cu ajutorul unei echipe mixte de specialişti formată din chirurgi, anestezişti, un perfuzionist şi asistente, potrivit Antena3.ro.

Iris va putea duce o viaţă normală şi va putea alerga ca toţi ceilalţi copii, însă după mai multe ore de recuperare. Fetiţa, în semn de mulţumire, le-a scris doctorilor o felicitare în care le-a transmis: „Ştiaţi că nu eram pregătită să mor”.

Citește și: El este Victor, un copil de nici doi ani, care are nevoie de ajutor. Toate vedetele s-au mobilizat pentru a strânge banii de operație

Miracolul trăit de un bărbat de 55 de ani

Un bărbat în vârstă de 55 de ani a avut parte de un miracol. S-ar putea spune că acesta a avut îngerii de partea lui. Acesta a intrat în moarte clinică, după ce inima i s-a orit brusc. Bărbatul își amintește întreaga experiență, pe care a împărtășit-o cu restul lumii.

Kevin Hill este în vârstă de 55 de ani și trăiește în Anglia. Bărbatul este scriitor și are o boală care l-a făcut să treacă prin niște clipe de coșmar. Acesta suferă de o afecțiune extrem de rară, care se manifestă prin acumularea de calciu în vasele mici de sănge ale țesuturilor grase și ale pielii.

Inima lui Kevin s-a oprit brusc în timpul unei crize. Din fericire, medicii au reușit să îl readucă la viață, iar bărbatul a făcut dezvăluiri uimitoare despre cum s-a simțit această experiență. Acesta a primit „o mostră” despre cum arată lumea de dincolo.

Eram separat de trupul meu. Parcă mă aflam pe tărâmul spiritelor. Eram conștient de ceea ce se întâmplă, dar simțeam foarte multă pace”, a povestit Kevin.

De asemenea, bărbatul a mărturisit că, în momentul inima lui s-a oprit din a bate, a rămas perfect conștient de tot ceea ce se întâmpla în sala de operație. (Citește AICI mai multe detalii)