Construcţia unui bloc din sectorul 2, SUSPENDATĂ după un protest al vecinilor

Primăria sectorului 2 a decis suspendarea lucrărilor de construire a unui imobil de 8 etaje între blocurile de pe Aleea Lunguleţu până va verifica legalitatea documentelor care stau la baza autorizaţiei de construire.

20 feb. 2015, 19:24
Construcţia unui bloc din sectorul 2, SUSPENDATĂ după un protest al vecinilor

Pe 7 februarie, circa 100 de persoane au protestat pe Aleea Lunguletu din Capitala, cerand Primariei sectorului 2 sa opreasca construirea blocului de opt etaje pe care l-a autorizat la cativa metri de ferestrele lor.

In cadrul intalnirii de pe 19 februarie 2015, la care au participat primarul Neculai Ontanu, Arhitectul Sef Dalia Stegarus, Directorul General al Politiei Locale sector 2, Dobrila Aurel, Sef Serviciului Disciplina in Constructii, Doinel Lefter, 5 reprezentanti ai grupului „Luptam pentru Aleea Lunguletu” si un reprezentant CeRe, primarul Neculai Ontanu a promis ca legalitatea documentelor ce stau la baza autorizarii constructiei de 8 etaje vor fi temeinic verificate si se va organiza o dezbatere publica pentru consultarea comunitatii cu privire la proiectul de constructie si la PUD- ul ce sta la baza autorizatiei„, se arata intr-un comunicat al fundatiei CeRe.

In plus, Primaria sectorului 2 a promis ca va verifica si legalitatea activitatilor derulate pe santier si se vor lua masuri de sanctionare in cazul nerespectarii prevederilor legale. De asemenea, se vor verifica distrugerile ilegale de copaci, fara aviz de mediu, copaci aflati pe spatiul public si abuziv dezradacinati de santierul in lucru, potrivit CeRe.

De asemenea, reprezentantii Primariei au promis ca vor propune actualului proprietar, Dinu Elvis, sa cumpere terenul si sa construiasca acolo un parc pentru folosul comunitatii, notează hotnews.ro.

Cladirea de 8 etaje se construieste pe str. Intrarea Sergent Dumitru Dardiac nr. 5, Sector 2 si a fost autorizata de Primaria sectorului 2 pe 14 noiembrie 2014, beneficiar fiind firma RESIDENCE INN. Autorizatia de construire a fost data in baza unui plan urbanistic de detaliu aprobat de Consiliul local sector 2 pe 22 noiembrie 2012.