Construcţii modulare pentru triajul pacienţilor, instalate în curţile mai multor spitale după explozia cazurilor COVID

CNSU propune Guvernului scoaterea de la rezervele de stat a mai multor construcții ușoare din elemente modulate care vor fi folosite pentru operaționalizarea unor centre de triaj observațional/epidemiologic în mai multe spitale.

18 oct. 2021, 17:29
Construcţii modulare pentru triajul pacienţilor, instalate în curţile mai multor spitale după explozia cazurilor COVID

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de luni Hotărârea nr. 88 care prevede propunerea de aprobare a scoaterii de la rezervele de stat a mai multor construcții ușoare din elemente modulate pentru operaționalizarea unor centre de triaj observațional/epidemiologic.

Citeşte şi: Preşedintele Colegiului Medicilor: Suntem într-o situație tragică. Când va trece pandemia, trebuie să găsim și niște vinovați, nu numai moral, ci și penal, pentru că au fost făcute greșeli

„Art.1 – Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a trei construcții ușoare din elemente modulate dotate cu câte un sistem de încălzire și câte patru paturi cu cazarmament complet fiecare, pentru operaționalizarea unor centre de triaj observațional/epidemiologic la Spitalul Județean de Urgență Slatina, Spitalul Municipal Caracal și Spitalul Orășenesc Corabia din județul Olt.

Art.2 – Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a șase construcții ușoare din elemente modulate simple, pentru operaționalizarea unor centre de triaj observațional / epidemiologic, respectiv deservirii zonelor postvaccinare la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”, respectiv Centrelor de Vaccinare de tip drive-through Shopping City și Selgros din județul Timiș”, se arată în Hotărârea CNSU.

Citeşte şi: OMS cere României să vaccineze două milioane de oameni până la finalul anului DOCUMENT

Hotarare CNSU nr. 88 din 18.10.2021