Preşedintele Colegiului Medicilor: Suntem într-o situație tragică. Când va trece pandemia, trebuie să găsim și niște vinovați, nu numai moral, ci și penal, pentru că au fost făcute greșeli

Prof. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, susţine că România este într-o situaţie tragică din cauza COVID-19. "Spitalele sunt pline, nu mai avem unde pune pacienții, iar boala se transmite", avertizează şeful Colegiului Medicilor, care precizează că "trebuie să găsim și niște vinovați, nu numai moral, ci și penal".

18 oct. 2021, 15:54
Preşedintele Colegiului Medicilor: Suntem într-o situație tragică. Când va trece pandemia, trebuie să găsim și niște vinovați, nu numai moral, ci și penal, pentru că au fost făcute greșeli

Preşedintele Colegiului Medicilor susţine că România a ajuns „într-o situație tragică”, că sistemul sanitar este suprasolicitat.

„Suntem într-o situație tragică. Spitalele sunt pline, nu mai avem unde pune pacienții, iar boala se transmite. Noi trebuie să facem totul pentru a bloca transmiterea bolii, să vaccinăm oamenii și să mai salvăm vieți. Este o situație critică pentru România. Dacă cei care pot să facă ceva și nu o fac, au o problemă”, avertizează prof. Coriu, într-o intervenţie la RFI.

Citeşte şi: Pacienții Covid în stare gravă refuză să fie transferați în străinătate. Ei se tem că nu are cine să le aducă mâncare sau că mor şi rămân acolo

Prof. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, susţine că este necesar ca după această pandemie să fie găsiţi şi vinovaţii.

„Când va trece de această pandemie, trebuie să găsim și niște vinovați, nu numai moral, ci și penal, pentru că au fost făcute niște greșeli. Cineva trebuie să răspundă, ca aceste greșeli să nu se mai repete. De ce nu s-a acționat, pentru că tot ce facem noi acum trebuia făcut încă din vară? Cu pașaportul verde, care e o chestiune corectă, cu testarea obligatorie a personalului medical, cu vaccinarea personalului medical…Toate acestea sunt lucruri puteau fi făcute încă din vară, când s-a discutat la Guvern, la minister. De ce nu au avut curaj să le implementeze atunci?”, mai spune prof. Coriu.

Citeşte şi: Lista celor peste 2.000 de localități din România în care rata de infectare a trecut de 3. Locul în care incidența este de 28,1!