Plajele din Mamaia devin mult mai late. Bogdan Bola: „Mulţi operatori nu ne-au crezut”

Bogdan Bola, directorul Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, spune că multe dintre construcţiile aflate pe plajă au fost îngropate în nisip din cauza lucrărilor de înnisipare.

11 dec. 2020, 14:50
Plajele din Mamaia devin mult mai late. Bogdan Bola: „Mulţi operatori nu ne-au crezut”

Construcţiile de pe plaja din Mamaia, îngropate în nisip. Bogdan Bola a declarat că multe dintre construcţii sunt aproape invizibile şi pline de nisip şi apă, în urma lucrărilor de înnisipare a plajelor.

Construcţiile de pe plaja din Mamaia, îngropate în nisip. Bogdan Bola: Sunt aproape invizibile

„Din păcate există operatori care nu ne-au crezut când le-am spus că vor avea construcțiile îngropate în nisip, dacă nu și le îndepărtează. Acum, sunt aproape invizibile și pline de nisip și apă, având în vedere că profilul plajei s-a înălțat cu peste 2-3 metri”, a mai explicat Bogdan Bola, potrivit replicaonline.ro. 

Până în acest moment, pe o distanță de aproape 1.000 de metri, plajele au început deja să devină mai impunătoare. În urma lucrărilor de înnisipare din zona Mamaia – Năvodari, plajele s-au lățit cu peste 50 de metri pe o lungime de aproape un kilometru. La finalul proiectului, România va câștiga peste 230 de hectare noi de teritoriu, potrivit reprezentanţilor ABADL.

Citeşte şi Staţiunea Mamaia revine la aerul retro, din anii ’80. Plaja va fi protejată de o lizieră

Potrivit lui Bogdan Bola, directorul ABADL, proiectul de înnisipare a plajelor este printre puținele proiecte de infrastructură mare care nu s-a împotmolit, momentan.

„Suntem pe teren, în fiecare zi, pentru a monitoriza lucrările de înnisipare din zona Mamaia – Năvodari. Aici, plajele deja s-au lățit cu peste 50 de metri pe o lungime de aproape un km.

În paralel, pregătim terenul și organizările de șantier din zona Eforie, Agigea și Edighiol – Periboina, lucrările urmând să înceapă în primăvara următoare. Până atunci, profităm de vremea bună și apăsăm pe pedala de accelerație în proiectul de înnisipare”, a mai precizat directorul ABADL.