Constructorii de maşini au câştigat bătălia cu protecţia mediului, în SUA. Standardele de emisii ale lui Obama, declarate prea ridicate

Publicat: Marţi, 03 Aprilie 2018 12:28 // Actualizat: Marţi, 03 Aprilie 2018 12:28 // Sursa: romaniatv.net

Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a anunţat că standardele de emisii pentru autovehicule, inclusiv camioane uşoare, introduse de Administraţia Barack Obama, ar trebui revizuite, susţinând că nivelul impus este prea ridicat.

Decizia este considerată o victorie pentru constructorii de maşini, în timp ce activiştii pentru protecţia mediului sunt de părere că va reducerea nivelului standardelor emisiilor poluante va exacerba schimbările climatice.

Agenţia a ajuns la concluzia că este necesară revizuirea standardelor în urma unui proces de evaluare în care a stabilit că reglementările curente ce impun constructorilor de maşini să atingă o eficienţă medie a consumului de combustibil de 54 mile per galon (87 km per 3,7 litri) până în 2025 sunt "inadecvate". Anunţul vine la doar câteva zile după ce Ford, GM şi Chrysler i-au cerut lui Donald Trump să coboare nivelul impus de Administraţia Obama în stabilirea standardelor de emisii pentru maşini.

Scott Pruitt, şeful Agenţiei americane pentru Protecţia Mediului, susţine că Administraţia Obama a scurtat procesul de evaluare din motive politice şi a luat în grabă o decizie în ultimele zile ale mandatului preşedintelui Barack Obama.

EPA şi Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) vor iniţia procesul de revizuire a standardelor de emisii poluante, a precizat Scott Pruitt, un sceptic al schimbărilor climatice.

Administraţia Donald Trump a anunţat că va anula o serie de standarde industriale privind reducerea emisiilor de gaze poluante.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
emisii protectia mediului maşini poluante norme noxe masini
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H