Consulatele britanice se cunfruntă cu solicitări trăznite

Angajaţii misiunilor consulare britanice din întreaga lume au întocmit o listă cu cele mai neobişnuite şi surprinzătoare solicitări făcute de cetăţenii care le-au cerut ajutorul.

RomaniaTV.net
11 nov. 2011, 12:30
Consulatele britanice se cunfruntă cu solicitări trăznite

Cetăţenii britanici ştiu că în consulatele Regatului Unit din întreaga lume pot cere oricând ajutor. Unele solicitări depăşesc, însă, capacităţile funcţionarilor sau le pun, serios, nervii la încercare, notează BBC.

În ultimele şase luni funcţionarilor consulari britanici li s-a cerut, de exemplu, numărul de telefon al Phil Collins ori măsura pantofilor Prinţului Charles. O altă solicitare a venit din partea unui bărbat care cerea să fie eliberat din toaleta unui aeroport unde unde rămăsese legat după un joc erotic cu partenera sa.

Oficiul Britanic pentru Străinătate a reiterat, din nou, că rolul consulatelor este de a-i sprijini pe cetăţenii cu reale dificultăţi dar oamenii par să nu înţeleagă sensul acestor cuvinte.
Este cazul unui britanic ce a sunat la consulatul din Sydney să întrebe ce haine ar trebui să îşi pună în bagajul pentru vacanţă. Un alt bărbat a cerut consulatului britanic de la Sofia sa-i vândă o locuinţă pe care o deţinea în Bulgaria.

Câteva solicităr de pe lista „cererilor trăznite” făcute în consulatele britanice:

– un bărbat a sunat la misiunea consulară din Florida pentru a reclama faptul că în locuinţa de vacanţă, pe care o închiriase, a găsit furnici.

– o doamnă s-a plâns, la ambasada britanică din Moscova, că aude un bâzâit intens în apartament.

– un bărbat a cerut, consulatului de la Atena, asistenţă la montarea unui coteţ de găini. În acelaşi registru, consulatul britanic din Grecia a fost solicitat să ofere informaţii despre locuri bune de pescuit şi cele mai potrivite momeli.

– înainte de a ajunge în Dubai, proprietarul unui câine i-a sunat pe angajaţii consulari pentru a le cere să-i faciliteze animalului terecerea frontierei.

Personalul consular din Commonwealth este fost obligat să tranşeze solicitările reale de cele „rătăcite”, pentru a-şi face treaba.

Anul trecut consulatele britanice s-au confruntat cu peste 19.000 de cazuri, unele dintre ele deosebit de grave, precum arestări, spitalizări, dispariţii sau răpiri.