Consultări de urgenţă în Consiliul de Securitate al ONU pentru confruntările din Gaza

Reuniunea de urgenţă a fost convocată duminică de Iordania, membru al Consiliului, în numele grupului ţărilor arabe, după un apel în acest sens lansat de preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

21 iul. 2014, 04:14
Consultări de urgenţă în Consiliul de Securitate al ONU pentru confruntările din Gaza

Consiliul de Securitate al ONU a demarat duminică seară la New York consultările neoficiale cu uşile închise asupra situaţiei din Fâşia Gaza, relatează AFP.

Această reuniune de urgenţă a fost convocată duminică de Iordania, membru al Consiliului, în numele grupului ţărilor arabe, după un apel în acest sens lansat de preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Într-o alocuţiune televizată, Abbas a calificat situaţia din Fâşia Gaza ca fiind ‘insuportabilă’, referindu-se la bombardamentul efectuat duminică de Israel asupra unei suburbii din zona de est a oraşului Gaza, cel mai sângeros de la declanşarea conflictului pe 8 iulie.

Ambasadorii celor 15 ţări trebuie, printre altele, să asculte o prezentare făcută de secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri politice, Jeffrey Feltman, în legătură cu turneul întreprins în regiune de secretarul general, Ban Ki-moon.

Diplomaţi acreditaţi la Naţiunile Unite nu se aşteaptă ca această reuniune să se încheie cu adoptarea unei poziţii oficiale a Consiliului.