Ludovic Orban nu mai merge la CONSULTĂRI la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier: Cum să-l expun pe Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis se consultă, vineri, cu partidele şi formaţiunile parlamentare în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat. Cu două ore înaintea consultărilor de la Cotroceni, premierul interimar Ludovic Orban a anunţat că atât el cât şi toţi membrii conducerii liberale se vor izola la domiciliu, iar toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze având în vedere că senatorul liberal Virgil Chiţac a fost diagnosticat cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 08:16
Ludovic Orban nu mai merge la CONSULTĂRI la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier: Cum să-l expun pe Klaus Iohannis

Administraţia Prezidenţială a anunţat noi consultări ale şeful statului cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare. Potrivit programului anunţat, consultările urmau să înceapă la ora 13,00 cu reprezentanţii PNL.

„Având în vedere că senatorul Virgil Chiţac a participat la reuniunea Biroului Politic, toţi membrii Biroului Politic se vor izola la domiciliu. Toţi senatorii din grupul senatorial au obligaţia să se izoleze. Nu aşteptăm ancheta epidemiologică, atât timp cât există riscul”, a declarat Orban.
El a spus că toţi miniştrii şi membri de partid prezenţi vineri la şedinţa conducerii liberale vor fi testaţi.
„Vom fi la dispoziţia medicilor, pentru a se face ancheta cu toate persoanele cu care am intrat în contact. Eu, ca premier interimar, mă voi izola la Vila Lac, de unde voi lua toate deciziile. Miniştrii vom vedea unde se vor izola, până la sosirea rezultatelor. Le-am recomandat să nu aibă niciun contact cu niciun angajat”, a precizat Orban, care a dat asigurări că miniştrii îşi vor exercita toate atribuţiile.

„Nu merg la consultări, pentru că ar însemna să-l pun în pericol pe preşedinte”, a declarat Orban.

După liberali urmau la consultări de la ora 13,30 PSD, de la ora 14,00 USR, de la ora 14,30 UDMR, de la ora 15,00 PMP, de la ora 15,30 ALDE, de la ora 16,00 grupul parlamentar Pro Europa şi de la ora 16,30 grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

După consultări, preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să anunţe noua propunere de premier.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Nu am vrut să fiu votat de PSD. Să aud că strigă Olguţa după mine: Votul meu te-a făcut premier!”

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat joi, înainte de şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care urma să aibă loc votul de învestire a Cabinetului său.

Florin Cîţu a declarat vineri că a luat această decizie pentru că nu a vrut „compromisul cu PSD”. El a explicat că nu a vrut să ajungă premier prin voturile unor parlamentari PSD, precum Olguța Vasilescu, Marcel Ciolacu, Florin Iordache.

”Se fac multe compromisuri în politică, dar eu nu pot trece pste acest compromis. Gândul că m-ar fi votat Olguţa Vasilescu, Iordache, Ciolacu m-a făcut să iau această decizie”, a declarat Cîţu.