CONSULTĂRI la Cotroceni. Klaus Iohannis a invitat partidele la discuţii

Publicat: Luni, 05 Ianuarie 2015 14:36 // Actualizat: Luni, 05 Ianuarie 2015 15:03 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis a invitat partidele politice la consultări, la Palatul Cotroceni. Şeful statului anunţa că va demara discuţii cu partidele încă de la depunerea jurământului, în decembrie, în plenul Parlamentului.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat liderii partidelor politice parlamentare la consultări, săptămâna viitoare.

Potrivit unor surse politice, citate de stiripesurse.ro, discuţiile ar urma să se axeze pe obiectivele strategice pentru perioada următoare.

Primele consultări ale lui Iohannis cu partidele parlamentare au loc înainte ca preşedintele să meargă la Bruxelles, unde se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. 

Klaus Iohannis pregăteşte o VIZITĂ în SUA. MRU: Totul se lucrează

Pe 21 decembrie, preşedintele Klaus Iohannis declara, în discursul din Parlament, că în cel mai scurt timp va chema la consultări partidele politice pentru a decide împreună ce obiective de ţară îşi asumă şi un calendar cu etape şi acţiuni "pentru a trece de la vorbe la fapte".

Iohannis a făcut această precizare după ce a arătat că un capitol esenţial care trebuie reconstruit este "acela al marilor sisteme publice".

Klaus Iohannis pregăteşte o VIZITĂ în SUA. MRU: Totul se lucrează

"Va trebui să ne uităm în perspectivă cum facem ca ele să funcţioneze, nu doar acum, ci peste una sau două generaţii", a spus el.

Iohannis a declarat că toţi spun că educaţia este o prioritate şi că se vrea reforma sistemului sanitar şi a sistemului de pensii. „Deşi toţi afirmăm că ni le dorim, totuşi de ce nu le avem?", a spus şeful statului.

„Cu aceste teme va trebui să ne aşezăm la masa dialogului şi în jurul lor să construim consens. În cel mai scurt timp voi chema la consultări partidele politice pentru a decide împreună pe trei chestiuni fundamentale: ce obiective de ţară ne asumăm la aceste capitole, o modalitate de lucru şi de dialog permanent şi un calendar cu etape şi acţiuni pentru a trece de la vorbe la fapte", a mai declarat preşedintele.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Klaus Iohannis Klaus Iohannis consultări Klaus Iohannis partide politice
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 ian 15:30
...cu partidele încă de la depunerea jurământului, în decembrie, în plenul Parlamentului. Citește …read more ...
05 ian 15:08
...va demara discuţii cu partidele încă de la depunerea jurământului, în decembrie, în plenul Parlamentului. Citește mai departe… Source: romaniatv.net/
...
05 ian 14:40
...cu partidele încă de la depunerea jurământului, în decembrie, în plenul Parlamentului. Citește mai departe… Source: romaniatv.net
...
1
EUR
4.8737
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H