Klaus Iohannis pregăteşte o VIZITĂ în SUA. MRU: Totul se lucrează

Mihai Răzvan Ungureanu, consilier personal al şefului statului, a declarat luni că preşedintele Klaus Iohannis ar putea efectua, în acest an, o vizită în Statele Unite. MRU a precizat că Iohannis va avea în primele luni ale anului vizite oficiale la Bruxelles, Chişinău, Berlin şi Paris.

05 ian. 2015, 09:17
Klaus Iohannis pregăteşte o VIZITĂ în SUA. MRU: Totul se lucrează

Mihai Răzvan Ungureanu, care îl va consilia pe Klaus Iohannis pe probleme de politică externă şi securitate, a precizat că se lucrează la o întâlnire Klaus Iohannis-Barack Obama.

Va fi la momentul oportun. Totul se lucrează acum. Se pune pe picioare un profil extern al preşedintelui României”, a declarat MRU.

MRU a arătat că, în luna ianuarie, Iohannis va face vizite la Bruxelles şi în Republica Moldova, iar în luna februarie va participa la Consiliul European.

Potrivit lui Ungureanu, Iohannis ar urma să facă şi o serie de vizite bilaterale. „Berlinul cu siguranţă”, a precizat MRU, adăugând că se lucrează şi cu Parisul, fiind posibilă şi o vizită în Polonia. 

Citeşte şi Avocatul Cristian Ene nu exclude o colaborare BĂSESCU-IOHANNIS: S-ar putea să apară şi o construcţie

Mihai Răzvan Ungureanu a arătat că el îl va consilia pe preşedinte  pe probleme de politică externă, până la preluarea atribuţiilor de către Lazăr Comănescu, fostul ambasador al României în Germania.