Consultaţiile oferite de medicii de familie şi emiterea de reţete, posibile în continuare de la distanţă şi în starea de alertă

Consultațiile medicale acordate de medicii de familie și în ambulatoriu vor fi posibile în continuare la distanță pe toată perioada de stare de urgenţă, a anunţat vicepremierul Raluca Turcan. Potrivit acesteia, decontarea serviciilor medicale oferite de medicii de familie în această perioadă va fi posibilă fără folosirea cardului de sănătate.

RomaniaTV.net
14 mai 2020, 13:54
Consultaţiile oferite de medicii de familie şi emiterea de reţete, posibile în continuare de la distanţă şi în starea de alertă

„Consultațiile medicale acordate de medici și în ambulatoriu vor putea fi acordate în continuare la distanță. Se va face decontarea fără folosirea cardului”, a anunţat vicepremierul Raluca Turcan.

Citeşte şi: Gabriela Firea a anunţat consultaţii gratuite on-line la 18 spitale din Capitală

Premierul Ludovic Orban a anunţat joi la începutul ședinței de guvern că starea de alertă va fi declarată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

„Odată cu declararea stării de alertă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viaţa şi sănătatea românilor. Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate şi vor fi stabilite în baza OUG 21 care reglementează situaţiile de urgenţă. Nimic nu ne va împiedica să luăm toate deciziile necesare”, a declarat Orban.

Citeşte şi: Cum vor funcţiona cabinetele stomatologice după 15 mai. Măsuri drastice pentru pacienţi şi medici