Virgil Popescu, mesaj pentru românii care au consum la curent de peste 300 de kW: „Au în continuare posibilitatea să se transfere la alt furnizor”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, după şedinţa de Guvern, că mesajul lui pentru românii care au un consum lunar de 300 de kw este acelaşi de la aprobarea Ordonanţei 119, şi anume că au în continuare posibilitatea să se transfere la un furnizor unde preţul este sub 0,80 de lei.

11 nov. 2022, 14:59
Virgil Popescu, mesaj pentru românii care au consum la curent de peste 300 de kW: „Au în continuare posibilitatea să se transfere la alt furnizor”

Guvernul a aprobat vineri o ordonanţă de urgenţă prin care se va menţine preţul la energie electrică de 0,68 lei pentru consumatorii casnici cu un consum de până la 100 de Kwh pe lună, 0,80 lei pentru cei care consumă între 100 şi 255 de kWh pe lună. Consumatori care depăşesc pragul de 255 Kwh consum lunar vor plăti 1,3 lei pe Kwh. Noua ordonanţă are termen de aplicare până în 31 martie 2025, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Întrebat ce sfat are pentru românii care depăşesc un consum de 300 de kw pe lună, Virgil Popescu a spus că mesajul lui este acelaşi transmis şi după aprobarea Ordonanţei 119, şi anume că au în continuare posibilitatea să se transfere la un furnizor unde preţul este sub 0,80 de lei.

„Eu aş aştepta modificările în Parlament, dar până atunci le-aş transmite acelaşi mesaj românilor, pe care l-am transmis încă de la aprobarea Ordonanţei 119, au în continuare posibilitatea să se transfere, să se mute la un furnizor unde preţul este sub 0,80 de lei, mai puţin decât plâtesc cei care consumă până în 255 de kw”, a spus Virgil Popescu.

Citeşte şi: Regularizarea facturilor pe tot anul se va face în februarie 2023. Românii riscă să plătească sume uriaşe într-o singură lună

Despre noul preţ de 1,3 lei pentru cei care depăşesc 255 de kw şi posibilitatea ca acest preţ să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie, Virgil Popescu a arătat că este o decizie care trebuie luată în Parlament, în grupurile din Parlament, în comisia de industrie.

Ministrul a mai spus că toate costurile de la nivelul Ministerului Energiei arată că actuala schemă pusă în vigoare nu a depăşit bugetul estimat. ”Vorbim în momentul de faţă de plăţi făcute de aproximativ 5 miliarde de lei, s-au vehiculat sume foarte mare şi vorbim de decontări în cursul lunii august”, a mai spus ministrul, citat de news.ro.

Citeşte şi: DOCUMENT. Cum vor fi compensate facturile românilor de la 1 ianuarie 2023. Nicolae Ciucă: „Protejăm populaţia și asigurăm competitivitatea produselor românești”