Consumă ceai de ceapă ca să scapi de răceală și să-ți întărești sistemul imunitar! Remediul excelent de care sigur nu știai. Iată cum se prepară

Ceapa este un aliment de bază în mai toate bucătăriile. În mod obișnuit este utilizată ca un condiment sau garnitură, dar aceasta poate fi consumată și sub formă de ceai. Remediul excelent pentru ameliorarea simptomelor de răceală și întărirea sistemul imunitar.

15 feb. 2022, 23:36
Consumă ceai de ceapă ca să scapi de răceală și să-ți întărești sistemul imunitar! Remediul excelent de care sigur nu știai. Iată cum se prepară

Ceaiul de ceapă este un adevărat remediu pentru răceală și tuse.   Acesta nu doar ameliorează simptomele, dar te ajută să te protejezi de frig și contribuie semnificativ la întărirea sistemului imunitar. Ceapa este o sursă neprețuită de nutrienți care stimulează imunitatea, cum ar fi vitamina C, antioxidanți, magneziu, fier și zinc. Totodată, unii compuși regăsiți în compoziția ceaiul de ceapă precum quercetina și tiosulfații te ajută să previi afecțiunii infecțioase, precum E.coli și Salmonella.

Mai  mult decât atât, ceaiul de ceapă contribuie la scăderea în greutate, ajutând la arderea grăsimilor. De asemenea, contribuie la formarea de colagen și implicit, la menținerea sănătoasă a pielii și părului, având și efect împotriva îmbătrânirii premature a pielii.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul-minune pentru sezonul rece. Ne scapă de răceală, îmbunătățește sănătatea inimii și calmează durerile chinuitoare!

Cum se prepară ceaiul de ceapă!

Nu este nevoie decât de o ceapă și niște apă. Se toacă ceapă și se adaugă în vasul cu apă, care în prealabil a fost pus la fiert. Se lasă la infuzat timp de câteva minute, iar ulterior se strecoară. Opțional se poate adăuga miere.

CITEȘTE ȘI: Regulile de aur pe care orice gospodină trebuie să le respecte în bucătărie. Motivul pentru care e bine să ții ceapa în lapte!

Efecte secundare

Ceapa prezintă puține riscuri pentru persoanele care o consumă. Cu toate acestea, unele persoane pot avea alergie sau intoleranță la ceapă. Oricine are o reacție alergică după ce a mâncat ceapă, ar trebui să solicite asistență medicală. De asemenea, dacă este consumat în cantități mari, ceaiul de ceapă poate cauza balonare și diaree