Consumatorii de gaz şi electricitate primesc banii înapoi la factura de regularizare. Care sunt condiţiile

Potrivit unui ordin al ANRE, aflat încă în stadiul de proiect, consumatorii de gaz şi electricitate primesc banii înapoi la factura de regularizare, dacă au plătit prea mult în avans. 

RomaniaTV.net
22 sept. 2020, 13:18
Consumatorii de gaz şi electricitate primesc banii înapoi la factura de regularizare. Care sunt condiţiile

Ordinul ANRE obligă furnizorii de energie electrică și gaze să ramburseze sumele încasate de la clienți ca plăți anticipate pentru consumul estimat, dacă diferența dintre cât s-a plătit pe estimat și cât s-a consumat efectiv depășește 100 de lei. 

Pe scurt, în cazul în care ați plătit facturi la energie și gaze pe baza consumului estimat, iar, în factura de regularizare a consumului apare că ați plătit mai mult cu cel puțin 100 de lei față de consumul dvs. real, furnizorul trebuie să vă dea banii înapoi. În cazul în care diferența este mai mică de 100 de lei, această sumă va fi compensată ulterior, adică vă va fi scăzută din factura sau facturile ulterioare.

Prevederea apare într-un ordin al ANRE, aflat încă la stadiu de proiect, care armonizează metodologiile cu legea 155/2020, care a modificat legea energiei.

Continuarea articoului pe ECONOMICA.NET