Consumul a scăzut în a doua lună a stării de urgenţă cu peste 20 la sută. Domeniile cu cele mai mari scăderi

Cifra de afaceri a comerțului cu amănuntul a scăzut în aprilie, a doua lună a stării de urgență, cu 22,3 la sută față de luna martie. Acest lucru este o consecinţă a diminuării vânzărilor la carburanți (-35,1 la sută), produse nealimentare (-22,3 la sută) și produse alimentare, băuturi şi tutun (-15,5 la sută), arată datele Institutului Național de Statistică.

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 08:55
Consumul a scăzut în a doua lună a stării de urgenţă cu peste 20 la sută. Domeniile cu cele mai mari scăderi

„Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2020, comparativ cu luna precedentă a scăzut pe ansamblu cu 22,3% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-35,1%), vânzările de produse nealimentare (-22,3%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-15,5%)”, conform unui comunicat de presă al INS.

Față de luna aprilie a anului trecut, cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a fost mai mică cu 18,5%, ca urmare a scăderilor la carburanţi (-37,7%), produse nealimentare (-21,6%) şi produse alimentare, băuturi şi tutun (-5,0%).

Consumul a crescut cu 1% în primele patru luni ale anului față de aceeași perioadă din 2019.

Noi decese cauzate de infecţia cu noul coronavirus. Bilanţul morţilor a ajuns la 1.299


loading...