Contabila PDL Bucureşti, audiată la DNA în dosarul de spălare de bani al Elenei Udrea

Publicat: Vineri, 17 Aprilie 2015 13:26 // Actualizat: Vineri, 17 Aprilie 2015 13:26 // Sursa: romaniatv.net

Contabila PDL București a fost audiată vineri de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul "Gala Bute", în care a fost extinsă urmărirea penală împotriva Elenei Udrea pentru spălare de bani.

Potrivit DNA, în perioada 2010-2011, Elena Udrea și Ana-Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții (CNI), au primit aproximativ 300.000 lei de la administratorul SC Consmin SA pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de această firmă în baza contractelor încheiate cu CNI.

După ce Compania Națională de Investiții realiza plățile către Consmin SA, administratorul societății dispunea transferul a 10% din suma încasată către SC Last Time Studio SRL, controlată de Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, în baza unor contracte de consultanță fictive. În acest mod s-au realizat 5 plăți în valoare totală de 335.486 lei. La rândul său, Ștefan Lungu îi dădea banii primiți lui Tudor Breazu.

"Plățile se realizau fie în numerar, fie prin intermediul societății SC Ekaton Consulting SRL administrată de Breazu, în baza altor contracte fictive de consultanță. În acest mod, s-au realizat 4 transferuri bancare în valoare totală de 209.762 lei și o plată în numerar de aproximativ 90.000 lei. O parte din aceste sume au fost înmânate în numerar lui Topoliceanu Ana Maria, care le-a predat la rândul său lui Udrea Elena Gabriela. Diferența a fost folosită de Breazu Liberiu Tudor pentru a plăti diferite cheltuieli ale lui Udrea Elena sau ale lui Topoliceanu Ana Maria", mai arată DNA.

Totodată, în cursul anului 2011, Elena Udrea a primit de la Adrian Gărdean foloase materiale în valoare de 10% din plățile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA și SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanției că finanțările vor fi aprobate la timp.

Pe 6 octombrie 2011, Adrian Gărdean i-a dat o geantă lui Gheorghe Nastasia cu 900.000 euro, bani care au ajuns la Elena Udrea.

Procurorii mai susțin că o parte din banii primiți ca mită a fost transferată de către Tudor Breazu și Elena Udrea în patrimoniul organizației PDL București, sub aparența unor contracte de donație fictive.

Astfel, în perioada 19 iulie 2011 — 18 iulie 2012, în contabilitatea PDL București au fost înregistrate 21 de contracte de donație cu o valoare totală de 1.537.200 lei.

loading...
7 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dna elena udrea PDL Bucureşti spalare de bani
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 apr 16:22
...indicii noi despre finanțarea PD-L din bani proveniți din corupție și vrea să identifice participanții”. Contabila PDL Bucureşti, audiată la DNA în dosarul de spălare de bani al Elenei Udrea Potrivit sursei citate, procurorii anticorupție au audiat deja...
19 apr 10:10
Votează email 0 email
Cronica Romana
...răspuns că nu are nicio implicare, dar că, în cazul în care va fi chemat, se va prezenta „fără nicio problemă”. Contabila PDL Bucureşti a fost audiată vineri de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în dosarul „Gala Bute”, în care a fost extinsă urmărirea...
17 apr 16:27
...în care a fost extinsă urmărirea penală împotriva Elenei Udrea pentru spălare de bani. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
17 apr 14:15
Răspunde | Votează email 0 email
DNA aresteaza fara dovezi?
DNA cauta doar-doar o prind cu ceva pe Udrea! Pana acum nimic, zero dovezi!
Intreb ca un om care inca judeca sanatos: de ce au retinut-o inainte de a avea dovezi?
Daca nu le vor gasi si nu le vor gasi, cum o vor raspalti pe Udrea pentru ceea ce i-au facut?
Contabila va demonstra cu siguranta ca Udrea nu a gresit cu nimic, apoi nu ea trebuia sa stie ce bani intra in partid si cum se cheltuiesc in campanie! Udrea nu a candidat in 2012, deci nu avea nicio treaba cu finantarile primarilor candidati, de sectoare.
Inca ceva, toti candidatii erau bogati, de ex. Prigoana, Poteras, Sulfina,Negoita etc. milionari dar si ceilalti la fel de potenti financiar. Ar fi fost culmea sa le dea bani Udrea unora mai bogati ca ea!
17 apr 14:11
...a fost audiată vineri de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul „Gala Bute”, în care a fost … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
17 apr 13:55
...în care a fost extinsă urmărirea penală împotriva Elenei Udrea pentru spălare de bani. Citește mai departe…   ...
17 apr 13:30
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.8278
RON
09 Apr
noapte 6 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H