Contestaţii Bacalaureat 2021. Elevii nemulţumiţi de notele la BAC pot cere reexaminarea lucrărilor. Cum se depun și care este NOUA procedură de rezolvare a contestațiilor

Rezultatele la examenul de Bacalaureat de anul acesta au fost făcute publice de Ministerul Educației, azi, 5 iunie. Notele pot fi aflate pe site-ul nostru www.romaniatv.net, dar și pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, Edu.ro.
Mirabela Vasile
05 iul. 2021, 10:51
Contestaţii Bacalaureat 2021. Elevii nemulţumiţi de notele la BAC pot cere reexaminarea lucrărilor. Cum se depun și care este NOUA procedură de rezolvare a contestațiilor
Contestaţii Bacalaureat 2021. Ministerul Educaţiei a publicat astăzi rezultatele de la Bacalaureat 2021, sesiunea iunie – iulie.

Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților.

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut – 62,9%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020 – 71,4%), iar pentru promoțiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020 – 25%).

Citeşte şi: Rezultate Bacalaureat 2021 Bucureşti. 21 de medii de 10 obţinute de elevii din Capitală

Au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți (110.358 candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 16.641 candidați prezenți din promoțiile anterioare).

112 candidați au obținut media 10 (232, în prima sesiune a anului trecut, înainte de contestații).

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • Limba și literatura română: lucrările a 1.351 de candidați au fost notate cu 10
  • Limba și literatura maternă: lucrările a 263 de candidați au fost notate cu 10
  • Proba obligatorie a profilului (Matematică – 948 / Istorie – 1.766)
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 7.196 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la Logică și argumentare: 1908).

Astfel, elevii nemultumiți de notele obținute pot depune contestație care se poate depne fizic, la centrul unde absolvenții de clasele a XII-a au susținut examenul, dar și online, urmând modelul de mai jos.

Contestaţii Bacalaureat 2021. Elevii nemulţumiţi de notele la BAC pot cere reexaminarea lucrărilor. Cum se depun și care este NOUA procedură de rezolvare a contestațiilor

Candidații nemulțumiți de modul în care le-au fost notate lucrările, pot depune contestație, în data de 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordata că urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip trebuie semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezolvarea contestațiilor va fi gata de marți, 6 iulie, până vineri, 9 iulie, iar rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat vor fi transmise elevilor tot pe 9 iulie.

Totodată, în acest an, liceenii au susținut probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat în starea de alertă cauzată de pandemia de COVID-19. Și totodată, conform regulilor de protecție sanitară împotriva virusului SARS Cov-2, candidații au purtat măști de protecție în sălile de examen și au fost așezați astfel încât să se respecte regula distanțării fizice între ei. Însă, în acest an nu a mai fost necesar să se efectueze triajul epidemiologic la intrarea în centrul de examinare. Totodată, au fost eliminate panourile de plexiglas din interiorul sălilor de examen.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat încă din luna februarie că atât programa de la Evaluarea Națională, cât și cea de la Bacalaureat vor fi adaptate „la realitățile acestui an”.

Citește și: SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2021. Ministrul Educaţiei anunţă surprize la Bacalaureat 2021. Ce le-a picat elevilor la prima probă

„Sunt optimist pe baza rezultatelor bune de la probele de simulare Pe 17 iunie, demnitarul spunea că, deși are emoții referitoare la rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an, este totuși optimist, ținând cont de notele obținute la simulări.

Am mari emoţii, dar îmi pun speranţe şi sunt optimist pe baza rezultatelor bune de la probele de simulare pentru Capacitate şi Bacalaureat. E punctul de care mă agăţ, au fost rezultate bune acolo, în doresc din suflet să fie rezultate bune şi la examenele propriu-zise de Evaluare Naţională şi Bacalaureat”, a afirmat Sorin Cîmpeanu,, utilizand modelul de cerere prezentat mai jos.

Citește și: Contestaţii Evaluare Naţională 2021. Elevii nemulţumiţi de rezultatele la Capacitate pot cere reexaminarea lucrărilor. Cum se depun și care este procedura de rezolvare a contestațiilor

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Care este suprafața reală a Bucureștiului? Capitala nu este cel mai mare oraș din țară
Capital.ro
Cea mai mare actriță pe care românii au pierdut-o. Nu poate fi uitată. A lăsat în urmă o carieră remarcabilă
Playtech.ro
Câţi hamburgeri mânca Piedone de la McDonalds? Nici la mici nu era mai prejos: „Am comandat 100”
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Cum vede șeful Inscop finala prezidențială: „9 din 10 votanţi PSD l-ar vota pe George Simion şi nu pe domnul Nicuşor Dan”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Cele mai valoroase bancnote din lume. Doar bogații le văd des
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Extrageri speciale loto de 1 Mai. Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță 14 zile de furtună electrică în București. Pe ce dată vin vijeliile
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferi. Se achită câte 91 de lei, cash sau card. Ai timp maxim 48 ore să plătești
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Un detaliu te poate lăsa fără pensie în mai! Anunț pentru pensionarii care primesc banii prin poștă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Locul din România pe care să nu îl ratezi. Trebuie să ajungi acolo măcar o dată în viață