Continuă decesele oligarhilor ruşi în condiţii suspecte. Un miliardar a murit pe Coasta de Azur căzând pe scări

Dmitri Zelenov, un fost miliardar și cofondator al Don-Story, cândva cel mai mare dezvoltator imobiliar din Rusia, a murit în Antibes, pe Coasta de Azur din Franța, scrie canalul de știri online rusesc Baza.

19 dec. 2022, 09:06
Continuă decesele oligarhilor ruşi în condiţii suspecte. Un miliardar a murit pe Coasta de Azur căzând pe scări

Oligarhul rus Dmitri Zelenov a murit după ce a căzut de pe o balustrada unor scări, într-un accident considerat suspect, pe 9 decembrie, la Antibes, pe Coasta de Azur. Este al optulea oligarh care moare în circumstanțe stranii de la invadarea Ucrainei. Majoritatea celor care și-au găsit sfârșitul în condiții neclare aveau legături cu companiile de gaze Gazprom și Novatek.

Pe 9 decembrie, Zelenov fusese invitat în Antibes la o cină cu prietenii. După miezul nopții, când a plecat, s-a simțit brusc rău pe scări și a căzut peste balustradă, lovindu-se la cap, potrivit Hotnews.

Ambulanța a venit în doar cinci minute și l-a dus la spital, unde a fost internat la terapie intensivă. În dimineața zilei de 10 decembrie polițiștii le-au spus prietenilor lui Dmitri că acesta a murit fără a-și recăpăta cunoștința.

Se cunoștea că Zelenov ar fi avut și probleme cardiace.

Dmitri Zelenov a fost coproprietar al GC Don-Story, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Moscova de la sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000. Compania a fost prima care a început să construiască ansambluri rezidențiale de lux și de mare înălțime în Moscova, pentru rușii bogați.

Zelenov a fost pe lista Forbes a miliardarilor ruși timp de mai mulți ani, însă criza financiară din 2008 l-a făcut pe el și pe partenerul său să renunțe la companie din cauza creșterii datoriilor.

Citeşte şi: Tragedie de proporții în Afganistan! Sunt cel puțin 19 morți și 32 de răniți, după ce o cisternă cu benzină a luat foc într-un tunel