Continuă să ningă la munte. Stratul de zăpadă depășește 20 cm. Trafic îngreunat pe Transfăgărăşan din cauza ninsorilor şi a căderilor de pietre

Trafic îngreunat pe Transfăgărășan! O bandă de circulaţie între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă este blocată de pietrele căzute de pe versanți. În zonă intervin și utilajele de deszăpezie după ce startul de zăpadă a ajuns deja la 20 cm.

22 sept. 2022, 11:44

Continuă să ningă în creasta Făgărașului, stratul de zăpadă proaspăt ninsă depășește 20 de centimetri, după tot ce a fost noaptea trecută. S-au format și troiene de 60-70 cm, a anunţat Salvamont Argeș. Între Bâlea lac şi Bâlea Cascadă au avut loc căderi de pietre.

Salvamontiştii îi îndeamnă pe turiști să renunțe la ture lungi cu zone expuse, „pentru că in perioada aceasta e mult mai dificil de mers decât în timpul iernii”.

Citeşte şi: Prognoza meteo 22 septembrie. Vreme rece pentru data din calendar, lapoviţă şi ninsoare la munte, ploi în rest

„Pietrele și smocurile de iarbă sunt ascunse sub stratul subțire de zăpadă, făcând pășirea foarte nesigură și mărind riscul accidentărilor.

În cazul în care se vor face ture, evident este necesar tot echipamentul de iarnă și luarea în considerare a unor timpi MULT mai lungi pentru parcurgere. Nu uitați că la ora 19:30 e deja întuneric!
Zăpada începe de la 1700 metri altitudine în acest moment”, a transmis Salvamont Argeș pe Facebook.

Citeşte şi: Prognoza meteo pe două săptămâni: Răcire severă a vremii, temperaturi de îngheț și chiar ninsori la final de septembrie

 

Circulaţie îngreunată pe Transfăgărăşan din cauza unor căderi de pietre

D.R.D.P. Brasov anunţă că la această oră se circulă pe o singură bandă pe Transfăgărășan din cauza unor căderi de pietre între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac.

„Colegii noștii lucrează deja la curățarea carosabilului și preconizăm că circulația va reveni la normal până la prânz.

În apropiere de Bâlea Lac se circulă în continuare în condiții de iarnă, în zonă stratul de zăpadă atingând și 15 cm, iar ceața a coborât vizibilitatea la sub 100 de metri”, potrivit D.R.D.P. Brasov.