Contrabandist de ţigări, reţinut cu focuri de armă în Maramureş

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au folosit armamentul din dotare pentru a reţine un contrabandist de ţigări care nu s-a supus somaţiilor.

16 oct. 2013, 11:30
Contrabandist de ţigări, reţinut cu focuri de armă în Maramureş

Pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră de la Sarasău au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe DN 19, pe raza localităţii, un autoturism marca Seat.

Conducătorul auto a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră, demarând în trombă pe o stradă lăturalnică din localitate. S-a procedat la urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase, dar şoferul a ignorat somaţiile legale prin voce, poliţiştii fiind nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare, trăgând şase focuri de avertisment în plan vertical. După o urmărire de aproximativ doi kilometri, conducătorul auto a acroşat şi a rupt poarta de acces în curtea unui imobil, moment în care şoferul a abandonat maşina, încercând să fugă, relatează Agerpres.

CITEŞTE ŞI Contrabandiştii devin tot mai inventivi: Mii de ţigări, ascunse în prăjituri

Tânărul în vârstă de 28 de ani din Sighetu Marmaţiei, a fost însă prins şi imobilizat.

La cercetarea autoturismului, au fost descoperite şase colete ce conţineau 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 27.000 lei. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi distrugere.

Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul Serviciul Poliţiei de Frontieră Sarasău, în vederea continuării cercetărilor.