Contrabandist, împuşcat mortal de poliţiştii de frontieră la graniţa cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din judeţul Timiş au împuşcat mortal, duminică, un bărbat de cetăţenie sârbă, suspectat că trafica ţigări, alături de un alt bărbat, informează România TV. Cei doi au fost prinşi în apropierea localităţii Toager, pe fâşia dintre România şi Serbia. Ei au fost somaţi să se oprească, însă unul dintre bărbaţi a fugit. Oamenii legii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical, apoi înspre picioare, moment în care l-au rănit mortal pe fugar.

RomaniaTV.net
05 aug. 2012, 10:41
Contrabandist, împuşcat mortal de poliţiştii de frontieră la graniţa cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din Timişoara au intervenit, duminică, în jurul orelor 11.00, pentru a prinde doi bărbaţi care transportau nişte colete din Serbia în România. 

„Cei doi contrabandişti au fost somaţi de către poliţişti prin voce. Unul dintre ei a fost reţinut, însă al doilea a fugit. Poliţiştii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical, însă pentru că bărbatul nu s-a oprit, poliţiştii au tras cu arma înspre picioare. Fugarul a fost rănit mortal în spate”, a declarat la România TV, purtătoarea de cuvânt a IPJ Timiş, Iasmina Maghiar.

Potrivit acesteia, din primele cercetări reiese că bărbatul care a fost împuşcat este cetăţean sârb, celălalt fiind român.

Conform sursei citate, cei doi făceau parte dintr-o grupare de trafic cu ţigări care era monitorizată de mai mult timp de către procurorii DIICOT.

Ancheta se desfăşoară sub îndrumarea procurorului de caz de la DIICOT Timişoara.