Contrabandişti de ţigări prinşi cu focuri de armă de către poliţiştii de frontieră Botoşani

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, împreună cu lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, au făcut uz de arma pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
09 apr. 2019, 09:18
Contrabandişti de ţigări prinşi cu focuri de armă de către poliţiştii de frontieră Botoşani

Potrivit sursei citate, în timpul unei misiuni pe direcţia localităţii de frontieră Cuzlău, judeţul Botoşani, poliţiştii de frontieră au observat, într-o zonă împădurită, un atelaj hipo care se îndrepta spre localitate şi în care se aflau două persoane şi mai multe colete voluminoase.

Întrucât cetăţenii din căruţă nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Persoanele au abandonat cele trei colete la marginea localităţii.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 89.800 de ţigarete. Marfa de contrabandă, în valoare de 53.880 de lei, a fost ridicată de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând să fie luate măsurile legale care se impun.