Contractele „băieţilor deştepţi”, rezolvarea pentru conflictul din Valea Jiului

Preşedintele Comisiei pentru Industrii din Cameră, deputatul PSD Iulian Iancu, a declarat, joi, că soluţia pentru Valea Jiului este ca premierul Mihai Răzvan Ungureanu să ia energia din contractele "băieţilor deştepţi", majorând astfel componenta "hidro" în coşul de energie necesar, relatează Mediafax.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 15:53
Contractele „băieţilor deştepţi”, rezolvarea pentru conflictul din Valea Jiului

„Îi propunem premierului să ia cantitatea de energie din contractele cu băieţii deştepţi şi să mărească, astfel, alocaţia din contractul de azi cu CET Deva (…) În consecinţă, CET Deva va funcţiona la capacitate, va folosi cărbunele din Valea Jiului în integralitate şi vor putea acoperi costurile reale de producţie ale huilei în Valea Jiului”, a spus Iancu.

El a explicat că CET Deva produce energia având ca materie primă huila în amestec cu energia hidroelectrică, el precizând că se poate majora cantitatea de energie „hidro” în baza contractului existent.

„Soluţia e pe masa premierului: trebuie să ceară contractul în vigoare între Hidroelectrica şi CET Deva, să majoreze componenta hidro şi dă soluţie tuturor acestor nemulţumiri”, a spus Iulian Iancu.

Deputatul PSD a opinat că, astfel, conflictul din Valea Jiului poate fi stins imediat.