Contractul pentru lotul 2 al autostrăzii de centură a Bucureştiului, semnat de CNAIR. Când se va putea circula pe A0

12 05. 2021, 18:01

Contractul pentru lotul 2 al autostrăzii de centură a Bucureştiului a fost semnat astăzi. Ministrul Transporturilor vrea ca autostrada să fie gata în 2024.

„CNAIR a semnat azi contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 2 al autostrăzii de centură a Bucureştiului (semi-inelul nordic). Constructorul român – acelaşi ca pe lotul 4 al A0 Nord – se poate apuca acum de lucru, după ce ultima contestaţie pentru tronsonul 2 (între DN1 – Corbeanca şi DN2 – Afumaţi) a fost respinsă recent de Curtea de Apel Bucureşti”, a scris Cătălin Drulă într-un mesaj publicat pe Facebook.

Potrivit ministrului Transporturilor, contractul pentru lotul 2 al autostrăzii de centură a Bucureştiului prevede în cazul tronsonului dintre Corbeanca şi Afumaţi o perioadă de 12 luni pentru proiectare şi 22 de luni pentru execuţie. Vor fi construite 2 noduri rutiere şi 10 poduri şi pasaje.

Cătălin Drulă ar vrea ca până în 2024 Autostrada de Centură a Bucureștiului să fie complet funcțională.

„Vreau ca, în 2023, A0 să înceapă să preia din traficul care sufocă Bucureştiul şi Ilfovul, iar în 2024 să putem circula integral pe Autostrada de Centură a Bucureştiului – un proiect pentru care mă lupt din 2016 încoace. Vom face tot ce ne stă în putinţă ca fix asta să se întâmple”, a mai precizat ministrul.

Citeşte şi: Centura Capitalei şi Metrorex ar putea fi transferate la Primăria Capitalei. Anunţul făcut de ministrul Transporturilor

În februarie, Cătălin Drulă anunţa că Metrorex ar putea fi transferată la Primăria Municipiului Bucureşti, cu condiţia ca administraţia locală să acorde şi subvenţia. De asemenea, centura Capitalei ar putea ajunge în administrarea Bucureştiului, după ce lucrările realizate de Ministerul Transporturilor sunt gata.

„Dacă domnul Nicușor Dan dorește să preia metroul împreună cu subvenţia care este necesară operării, cred că este o varianta viabilă, dar, din câte ştiu, bugetul Bucureștiului în momentul de faţă nu ar suporta sub nicio formă. Sunt și probleme de legalitate, în care subvenția să rămână la nivel național, iar toți românii să plătească şi metroul să fie administrat de Primărie. Acelea cred că erau declaraţii pur politice.

Nu poţi să iei doar instituţia şi subvenţia sa o plătească altcineva. Subvenţia este normal să o plătească instituţia în a cărei administrare se află”, a explicat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, conform Ziare.com.

Citeşte şi: Cum arată lucrările la pasajul de la Mogoșoaia și când se finalizează. E prima lucrare de pe Centura Bucureștiului care se va încheia înainte de termen