Cum arată lucrările la pasajul de la Mogoșoaia și când se finalizează. E prima lucrare de pe Centura Bucureștiului care se va încheia înainte de termen

Lucrările pentru pasajul de la Mogoșoaia sunt aproape gata. E prima lucrare de pe Centura Bucureștiului care se va finaliza înainte de termen.

27 feb. 2021, 09:38

Cum arată lucrările la pasajul de la Mogoșoaia și când se finalizează. E prima lucrare de pe Centura Bucureștiului care se va încheia înainte de termen

S-au terminat lucrările de armare, cofrare și turnare pentru pila și culeea spre Otopeni. S-au finalizat armarea, cofrarea și turnarea zidurilor de sprijin și am început așternerea și compactarea straturilor suport pentru rampa spre Otopeni. A fost finalizat zidul de protecție a poligonului de tragere în zona bretelei spre Chitila, a transmis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Traficul a fost deviat pe breteaua spre Chitila pentru a face loc lucrărilor pentru realizarea zidurilor de sprijin a rampei. „Și am început armarea, cofrarea și turnarea rampei spre Chitila”, a adăugat Scriosteanu.

„Așa cum am promis, pasajul Mogoșoaia este prima lucrare de pe Centura Bucureștiului care se va încheia înainte de termen (în aproximativ 10 luni)”, a explicat Irinel Scriosteanu pe Facebook.

Pasajul Mogoșoaia, contract de 32 de milioane de lei

Pasajul Mogoșoaia, aflat la intersecția DN1A cu Centura București, în zona localității Mogoșoaia, are o lungime de 112,6 metri, cu patru deschideri, două benzi pe sens. Va fluidiza traficul pe sectorul rutier din Centura Capitalei cuprins între A1-DN2, intre km 66+540 si km 67+340.

În luna aprilie a fost predat amplasamentul catre antreprenorul Strabag pentru demararea lucrarilor de constructie a pasajului peste DN 1A de la Mogosoaia. Contractul pentru proiectare și construcție are o valoare de 32,2 milioane de lei fara TVA. Obiectivul include rampa de urcare și rampa de coborâre, pasajul superior peste DN 1A, precum și bretelele de acces.

Cinci pasaje sunt în lucru pe Centura Capitalei: Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni (Oltenitei). Toate ar trebui finalizate în 2022, potrivit contractelor.