Dragnea îl CRITICĂ pe Nicolăescu: Măsurile anunţate n-au fost discutate, declaraţia e neinspirată

Vicepremierul Liviu Dragnea a susţinut, luni, că măsurile prezentate de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, între care eliminarea finanţării pentru spitalele private, nu au fost discutate în Guvern. Social-democratul a apreciat că declaraţia liberalului a fost "neinspirată" şi îi recomandă să nu mai facă afirmaţii în spaţiul public înainte de a avea discuţii în Guvern.

14 ian. 2013, 11:35
Dragnea îl CRITICĂ pe Nicolăescu: Măsurile anunţate n-au fost discutate, declaraţia e neinspirată

Am văzut declaraţia domnului Nicolăescu legată de trecerea spitalelor în subordinea autorităţilor locale. Am avut o discuţie cu el, a rămas ca săptămâna asta să ne punem de acord. Nu cred că a fost foarte inspirată declaraţia”, a spus Dragnea, citat de Mediafax.

El a precizat că a fost sunat de mai mulţi primari şi preşedinţi de Consilii Judeţene în legătură cu acest lucru.

Mai mulţi primari, preşedinţi de CJ m-au sunat în aceste zile. Când au fost trecute spitalele în subordinea autorităţilor locale aveau foarte multe datorii, nu a fost un management bun cât au fost în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar după ce au trecut la autorităţile locale, au fost curăţate datoriile, managementul s-a îmbunătăţit„, a spus Dragnea.

El a precizat că, în cea ce priveşte finanţarea spitalelor private, probabil Nicolăescu va fundamenta şi argumenta o astfel de măsură.

Dragnea a spus că măsurile respective nu au fost discutate în Guvern.

Nu s-au discutat aceste măsuri în şedinţa de Guvern. Ar fi bine pentru toţi miniştrii ca înainte să facă declaraţii despre intenţii majore ale ministerului pe care îl conduc să aibă o discuţie în Guvern sau măcar cu primul-ministru”, a spus Dragnea.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat, sâmbătă, că prin contractul-cadru care va intra în vigoare de la 1 martie va fi sistată finanţarea din fondurile CNAS a unităţilor spitaliceşti private şi astfel spitalele publice vor avea un buget cu aproximativ 10 la sută mai mare.

Luni, Nicolăescu a precizat că cetăţenii români, în proporţie de 90%, sunt săraci şi trăiesc din asigurări sociale de sănătate, el precizând că asigurarea socială de sănătate este una obligatorie, reprezentând un fel de impozit.

Vom reveni cu amănunte.