Contraofensiva lui Zelenski. Armata din Ucraina a făcut din nou prăpăd dincolo de graniţa cu Rusia

Cel puţin un mort și trei răniți în Rusia după un atac din Ucraina asupra regiunii Belogrod. Imagini cu explozii au apărut pe reţelele de socializare.

11 mai 2022, 23:25
Contraofensiva lui Zelenski. Armata din Ucraina a făcut din nou prăpăd dincolo de graniţa cu Rusia

Miercuri seara, după ce așezarea Solokhi a fost bombardată din partea ucraineană, imaginile cu fum de la locul incidentului au apărut pe rețelele de socializare.

„Există o distrugere parțială a unei clădiri rezidențiale. Principala contaminare cu fum are loc din cauza stufului care crește în afara localității”, a raportat guvernatorul.

El a menționat că este în contact permanent cu șeful așezării, pompierii lucrând la fața locului. „Încă o dată, așezarea nu este în flăcări, casele nu sunt în flăcări”, a subliniat el, potrivit TASS.

Imagini teribile din război. O dronă ucraineană trimite o bombă spre un soldat rus care trage cu un lansator de grenade VIDEO
Din primele informații, o persoană ar fi murit, și alte 3 au fost rănite.

Districtul Belgorod se află în sud-vestul Regiunii Belgorod, învecinat cu districtele Dergachev și Harkov din regiunea Harkov din Ucraina. Așezarea Solokhi se află la aproximativ 11 kilometri de graniță.

Ucraina: 561 de soldaţi din Garda Naţională au fost ucişi de la începutul conflictului

Un număr de 561 de soldaţi din Garda Naţională a Ucrainei, din care face parte în special regimentul Azov blocat în combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, au fost ucişi de la începutul invaziei ruse, a afirmat miercuri şeful acestei instituţii, Oleksii Nadtotci, potrivit AFP.

Într-o conferinţă de presă difuzată online, el a mai afirmat că 1.697 de membri ai Gărzii Naţionale au fost răniţi.

Cifrele sunt un bilanţ rar oferit de un oficial ucrainean privind pierderile militare înregistrate de la începutul războiului, Ministerul Apărării din Ucraina şi Ministerul Apărării din Rusia refuzând în general să comunice propriile pierderi.

La mijlocul lunii aprilie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a evaluat la circa 2.500-3.000 numărul soldaţilor ucraineni morţi. Aproximativ 10.000 de soldaţi ucraineni au fost răniţi şi este „dificil de spus câţi dintre ei vor supravieţui”, a adăugat el.

Un raport al armatei ruse susţine că soldaţii lui Putin au omorât în cursul nopţii de marţi 280 de soldaţi ucraineni şi au distrus 59 de unităţi de echipament militar
Garda Naţională a Ucrainei, subordonată Ministerului de Interne, a fost creată în martie 2014, după mişcarea proeuropeană Maidan care a dus la căderea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici şi când noile autorităţi se temeau de o intervenţie a armatei ruse în estul ţării.

Ea a integrat în rândurile sale în special grupuri de „autoapărare” care au fost în prima linie în timpul mişcării Maidan, între care mai multe batalioane naţionaliste, cum ar fi regimentul Azov. Conform legii, Garda Naţională poate număra până la 60.000 de militari.