Contraofensiva lui Zelenski. Armata din Ucraina a trecut graniţa, bombardamente la Belgorod

Reacţia Ucrainei vine după ce capitala Kiev a fost supusă unor bombardamente grele la începutul războiului, dar în ultimele luni a fost un calm relativ.

10 oct. 2022, 10:58
Contraofensiva lui Zelenski. Armata din Ucraina a trecut graniţa, bombardamente la Belgorod

Război în Ucraina. Zelenski nu a lăsat fără răspuns atacarea Kievului cu rachete. O explozie puternică s-a auzit, luni dimineaţă, în regiunea Belgorod, din Rusia, aproape de graniţa cu Ucraina, a declarat un martor unui jurnalist al agenţiei de presă Reuters, potrivit RADOR. Martorul a afirmat că s-a auzit un zgomot puternic, ce a zguduit ferestrele. Cauza exploziei nu este cunoscută, deocamdată. Belgorod a mai fost și în trecut ținta miltarilor ucraineni fiind un important centru logistic al armatei ruse.

Camionul care a explodat pe podul din Crimeea venea din România. Rusia acuză Ucraina de terorism şi bombardează Kievul
Serviciul de Securitate al Rusiei: 32 de sate din regiunile Bryansk, Kursk şi Belgorod la graniţa cu Ucraina au fost bombardate în ultimele zile

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a acuzat Ucraina că a atacat teritoriul naţional rus de peste 100 de ori de la începutul lunii, transmite dpa.

Un total de 32 de sate din regiunile Bryansk, Kursk şi Belgorod la graniţa cu Ucraina au fost bombardate în ultimele zile, a indicat FSB, adăugând că numărul atacurilor lansate din Ucraina a crescut semnificativ.

Nu este posibil să verificaţi în mod independent aceste afirmaţii. O persoană a fost ucisă şi cinci rănite în atacuri, potrivit Moscovei.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, dar de atunci a susţinut în mod repetat că ţara îşi bombardează propriile regiuni din zona de graniţă, relatează dpa.

Războiul din Ucraina se intensifică. Serviciul secret rus anunţă că Kievul a crescut semnificativ bombardamentele asupra teritoriului rusesc

Mai multe victime au fost înregistrate în această dimineață în Kiev, capitala ucraineană, în urma „mai multor explozii”, au anunțat serviciile de urgență din regiune. Alte orașe atacate cu rachete sunt Dnipro, Zaporojie, Lviv și Ternopil.

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, a declarat că exploziile au lovit cartierul Shevchenkivskyy din centrul orașului, informează Mediafax.

Potrivit serviciilor de urgență ucrainene, mai multe persoane au fost ucise și rănite. Nu se știe exact câte persoane au murit sau au fost rănite. Imaginile și videoclipurile de pe rețelele de socializare arată fumul care se ridică deasupra clădirilor din mai multe părți ale Kievului. Capitala a fost supusă unor bombardamente grele la începutul războiului, dar în ultimele luni a fost un calm relativ.