Camionul care a explodat pe podul din Crimeea venea din România. Rusia acuză Ucraina de terorism şi bombardează Kievul

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile secrete ucrainene pentru explozia de la podul Kerci,care leagă Crimeea de Rusia, numind-o ”un atac terorist”. Serviciile au refăcut traseul camionului, iar scafandrii caută probe în adâncuri.

10 oct. 2022, 09:51

Autorităţile din Rusia au atribuit explozia, soldată cu trei morţi, unui camion-capcană deţinut de un locuitor al regiunii ruse Krasnodar. Moscova a acuzat imediat Ucraina pentru organizarea atacului, dar oficialii ucraineni nu au revendicat oficial responsabilitatea. Înainte de a ajunge pe podul Kerci, camionul roșu despre care Rusia spune că ar fi sărit în aer, a străbătut teritoriul Bulgariei, României, Georgia, Osetiei de Nord și apoi a traversat regiunea Krasnodar din Rusia.

Sirenele de război au sunat din nou în capitala Ucrainei. Rusia a lovit din nou Kievul cu rachete VIDEO
Acest lucru este raportat de Comitetul de Investigații al Federației Ruse. Imaginile traseului camionului sunt publicate de canalul de Telegram „Ucraina 365”.

În documentele de însoțire ale autocamionului se indică faptul că acesta transporta folie din plastic pe paleți. Marfa trebuia să fie livrată la Simferopol, iar furnizorul ar fi fost firma TEK-34.

Potrivit publicației „Corespondent”, șoferul ar fi putut fi pe pod pe 7 octombrie, ziua în care Putin a împlinit 70 de ani, dar a decis să petreacă noaptea pe continent și să plece dimineața în peninsulă.

Compania TEK-34 are multe recenzii pozitive și o bună reputație de afaceri. Cu toate acestea, toate recenziile au fost primite până în 2020, iar după schimbarea proprietarului, compania a încetat să se implice în transportul de mărfuri. Compania a revenit la activitățile normale în martie 2022.

Medvedev, virulent: Rusia ar trebui să răspundă la atacul terorist de pe podul din Crimeea prin uciderea teroriştilor
Pe 9 octombrie, mass-media rusă a raportat că cinci persoane au murit în explozie. Se știe că victimele erau membri ai unei familii de istorici-ghizi din Sankt Petersburg care circulau cu un prieten în apropierea camionului care a explodat.

Podoliak după ce Putin a acuzat serviciile secrete ucrainene pentru explozia de pe podul Kerci: Sună prea cinic chiar şi pentru Rusia

Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui ucrainean, a calificat, într-un mesaj postat pe Twitter, drept cinică afirmaţia lui Vladimir Putin că serviciile secrete ucrainene sunt vinovate pentru explozia de la podul Kerci, noteză Ukrinform.

“Putin acuză Ucraina de terorism? Sună prea cinic chiar şi pentru Rusia. Cu mai puţin de 24 de ore în urmă avioane ruseşti au atacat cu 12 rachete zona rezidenţială din Zaporojie, ucigând 13 oameni şi rănind peste 50. Există un singur stat terorist aici şi toată lumea ştie care este acesta”, a scris Podoliak.

Duminică, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat serviciile secrete ucrainene pentru explozia de la podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia. „Autorii, executanţii şi comanditarii sunt serviciile secrete ucrainene”, a spus Putin în timpul unei întâlniri cu şeful Comitetului de Investigaţii din Rusia, citat de agenţiile de presă ruse.

Autorităţile ruse au atribuit explozia, soldată cu trei morţi, unui camion-capcană deţinut de un locuitor al regiunii ruse Krasnodar. Moscova nu a acuzat imediat Ucraina pentru organizarea atacului, iar oficialii ucraineni nu au revendicat oficial responsabilitatea.