Contraofensiva lui Zelenski. Dronele din Ucraina au atacat flota rusă la Sevastopol VIDEO

Ucraina a forţat un aAtac asupra portului din Sevastopol, unde se află baza principală a flotei ruse de la Marea Neagră.

03 ian. 2023, 07:44
Contraofensiva lui Zelenski. Dronele din Ucraina au atacat flota rusă la Sevastopol VIDEO

Război în Ucraina. Apărarea antiaeriană din peninsula Crimeea ocupată de ruşi a interceptat luni seară drone ucrainene după mai multe zile de atacuri ruseşti cu drone kamikaze asupra oraşelor ucrainene, informează AFP, citând agenţia rusă de presă TASS.

Două drone ucrainene au fost doborâte deasupra portului Sevastopol, conform sursei citate. ”Apărarea noastră antiaeriană a continuat să respingă atacurile”, a declarat guvernatorul numit de Moscova, Mihail Razvojaiev.

Volodimir Zelenski: „Rusia are în plan un atac prelungit cu drone Shahed. Mizează pe epuizare”
La Sevastopol se află baza principală a flotei ruse de la Marea Neagră. Portul a fost ţinta atacurilor cu drone ucrainene de mai multe ori, cel mai recent pe 30 decembrie.

În octombrie, armata ucraineană a folosit drone bărci încărcate cu explozibili pentru a ataca flota rusă în apropiere de Sevastopol. Există informaţii contradictorii din partea celor două părţi aflate în conflict cu privire la eficacitatea acestora.

Lagăre de tortură la Harkov, anunţă Ucraina

Poliţia ucraineană afirmă că a descoperit 25 de lagăre de tortură după eliberarea de sub ocupaţia rusă a zonei din jurul oraşului Harkov, situat în estul Ucrainei, informează dpa.

Trupele ruse au reţinut şi torturat civili în condiţii inumane în aceste lagăre, a scris luni, pe Facebook, şeful poliţiei regionale Volodimir Timoşko.

Războiul din Ucraina, parodiat la colindat în Bacău. „Mascații” din Berzunți au defilat cu rachete și „bomba atomică”, iar personajul Putin îndeamnă la viol în plugușor: „Dărâmați tot ce vedeți, violați tot ce prindeți!” 
Unii dintre prizonieri au fost supuşi la şocuri electrice, iar altora li s-au rupt degetele, a adăugat el. Regiunea din jurul oraşului Harkov a fost ocupată luni de zile de trupele ruse, care s-au retras abia la începutul lunii septembrie, după o contraofensivă ucraineană. De atunci au fost descoperite în regiunea eliberată cadavrele a 920 de civili, dintre care 25 ale unor copii, ucişi de soldaţii ruşi, a adăugat Timoşko.

Potrivit investigaţiilor autorităţilor ucrainene, forţele ruse au comis crime de război şi în alte teritorii ocupate.

După retragerea unităţilor ruseşti din suburbia Bucea a capitalei Kiev au fost descoperite peste 400 de cadavre. Mare parte din victime au suferit morţi violente. Ancheta este în derulare.