Contraofensiva Ucrainei: Şase drone au fost doborâte în Crimeea

Rusia a atacat Kievul cu drone, iar Ucraina a replicat cu un atac în Crimeea, peninsula ocupată de Rusia în urmă cu câţiva ani.

25 mai 2023, 10:59
Contraofensiva Ucrainei: Şase drone au fost doborâte în Crimeea

Şase drone au fost doborâte în noaptea de miercuri spre joi în Crimeea, a anunţat guvernatorul local instalat de Moscova, Serghei Aksionov. Anunţul vine la câteva zile după un atac spectaculos al unor grupuri ruse din Ucraina pe teritoriul rusesc, notează AFP.

„În cursul nopţii trecute, şase drone au fost doborâte sau anihilate în diferite districte din Crimeea”, a scris Serghei Aksionov pe Telegram. Incidentul „nu a provocat victime sau răniţi”, a subliniat el.

Zelenski: Primul F-16 ucrainean va fi unul dintre cele mai puternice semnale din partea lumii că Rusia va pierde
Luni, două grupuri de naţionalişti ruşi anti-Kremlin, care se adăpostesc în Ucraina, au întreprins atacuri pe teritoriul rusesc. Incursiunea a avut loc luni în mai multe localităţi din regiunea Belgorod, aflată a graniţa cu Ucraina. De atunci, regiunea Belgorod a fost vizată de „numeroase” atacuri cu drone, potrivit autorităţilor locale.

Atacurile şi sabotajele s-au înmulţit în ultima vreme în Rusia, în timp ce Kievul afirmă că finalizează pregătirile pentru a lansa o ofensivă de recucerire a teritoriilor ocupate de Moscova.

Război în Ucraina – Armata anunţă că a respins un nou atac cu drone ruse asupra Kievului

Administraţia militară de la Kiev a asigurat joi că apărarea antiaeriană a capitalei a respins pe deplin un nou atac „masiv” al dronelor ruseşti asupra oraşului, „al doisprezecelea” în mai, potrivit AFP.

Rusia „a atacat din nou Kievul din aer”, a scris pe Telegram şeful administraţiei civile şi militare a Kievului, Serhii Popko, adăugând că alerta aeriană asupra oraşului a durat mai bine de trei ore.

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod anunţă noi incidente. Rusia se opune îngheţării războiului din Ucraina
„Conform informaţiilor preliminare”, dronele de tip Shahed erau la lucru în acest atac „masiv”, a spus el. „Îngerii păzitori ai Ucrainei nu i-au dat o şansă agresorului. Toate ţintele aeriene care zboară spre Kiev au fost distruse de apărarea noastră aeriană”, a spus el.

Atacul aerian anterior asupra oraşului datează de patru zile, a spus Popko, care a numărat 12 ofensive asupra capitalei în luna mai. Peste noapte, alerte aeriene au fost declanşate şi în alte localităţi, inclusiv Harkov (est) şi Cernăuţi (vest), au declarat autorităţile.