CONTRE DURE în curtea lui Blaga. Atacul în episoade dintre Neamţu şi Udrea

Pe ultima sută de metri a negocierilor pentru Alianţa de Centru Dreapta apar primele conflicte publice în cadrul structurii clădite în jurul PDL. Preşedintele Noii Republici, Mihail Neamţu, este cel care a început ostilităţile, catalogând-o pe Elena Udrea drept "un politician compromis" care "trebuie să facă pasul în spate". Câteva ore mai târziu, fostul ministru al Dezvoltării a venit cu un răspuns: "Mulţi din zona de Dreapta se imaginează a fi noul Traian Băsescu". Replica lui Neamţu a fost promptă: "Regina telegondolelor loveşte din nou".

RomaniaTV.net
28 aug. 2012, 14:57
CONTRE DURE în curtea lui Blaga. Atacul în episoade dintre Neamţu şi Udrea

Preşedintele Noii Republici, Mihai Neamţu şi fostul preşedinte al PDL Bucureşti, Elena Udrea au avut parte, marţi, de un tăios schimb de replici prin intermediul mediului electronic. Contrele dintre cei doi vin în contextul în care negocierile pentru formarea Alianţei de Centru Dreapta au fost purtate la rându-le pe un ton tăios, Neamţu fiind pus la zid de liderii PDL pentru solicitările cu care s-a prezentat în Modrogan.

– Marţi, ora 01:00: Neamţu postează pe Facebook un text intitulat „Elena Udrea – vorbesc, deci exist”.

„După ce ne-a anunţat că se gândeşte să se retragă din politică, Elena Udrea revine. Şi nu oricum, ci cu o declaraţie excesivă: „Traian Băsescu este singurul actor politic credibil pentru americani şi pentru europeni”.

Ca o concluzie logică, se înţelege că nici Elena Udrea însăşi nu este un actor politic credibil al României. Atunci de ce mai face declaraţii? Noua Republica, spre deosebire de alţii, spune lucruri logice. Atunci când spunem „schimbare”, atunci asta vrem: o adevarată schimbare a clasei politice. Politicienii compromişi trebuie să se retragă. Un pas în spate începe cu tăcerea voluntară. Iar pentru ca d-na Udrea să nu aiba dificultăţi in interpretarea acestui enunt simplu, precizăm că ne referim şi la dânsa.

– Ora 12.00: Elena Udrea scrie pe blogul personal că „Horia” Neamţu „funcţionează după aceleaşi stereotipuri de gândire precum adversarii pe care îi critică”.

„Mulţi din zona de dreapta se imaginează a fi „noul Traian Băsescu”. Mă tem însă că aceste aspiraţii nu prea pot fi atinse de nimeni acum. La fel cum mă tem de aroganţa şi autosuficienţa unora care, fără a fi trecut încă prin vreun război politic, se proclamă deja a fi „prezentul” şi „viitorul”, fără să fi avut vreun merit în „trecut”. Sunt oameni care nu au demonstrat încă nimic, dar, de la adăpostul tinereţii şi lipsei de experienţă politică (sper), spun deja cine merită şi cine nu merită să facă parte din „dreapta biruitoare”. Ei par la fel de intoxicaţi de „virusul Antena3″ ca şi cei pe care îi critică zi de zi că se lasă păcăliţi de trustul lui Voiculescu. Fără îndoială, sunt oameni integri din punct de vedere moral, oameni care au citit mai mult de două cărţi la viaţa lor. Din păcate însă, funcţionează după aceleaşi stereotipuri de gândire precum adversarii pe care îi critică. Numai că se află de partea cealaltă a baricadei. Aşa cum am văzut scris de curând, sunt oameni care mai trebuie să înveţe „să înţeleagă mai mult decât citează din cărţi despre interesul comun”.

– Ora 15:00: Mihail Neamţu postează din nou pe Facebook. „Regina telegondolelor loveşte din nou”, afirmă preşedintele Noii Republici, catalogând activitatea lui Udrea la Minsiterul Dezvoltării drept aruncarea banilor publici pe pârtii de schi sau pe festivaluri kitsch.

„Elena Udrea este suparată pe Noua Republică. Ni se spune că liderii acestei formaţiuni nu au făcut nimic în viaţa lor si că nu s-au „luptat” aşa cum a făcut d-na Udrea.

Noi ne amintim că atunci cand a ajuns şefa PDL-Bucureşti, acest oraş era principalul bastion al Dreptei din România. Sub conducerea Elenei Udrea, la recentele alegeri locale, PDL a fost pulverizat în Capitală, pierzind toate cele 6 sectoare plus Primaria Generală. L-a sprijinit pe Silviu Prigoana un candidat subperformant, care a aruncat campania în derizoriu. L-a ameninţat pe Cristian Preda cu excluderea. A negociat cu Piedone & co, pentru blaturi evidente. Într-o lume normală, politicienii işi asumă responsabilităţi în urma unor catastrofe electorale.

Pe undeva, este adevarat ce spune d-na Udrea. Liderii Noii Republici nu au experienţa guvernărilor de tip PSD-PNL-UDMR-UNPR.

Noua Republică nu a plătit reclamă la televiziunile unor infractori. Noua Republică nu se pricepe să arunce cu bani publici pe pârtii de schi sau pe festivaluri kitsch. Noi venim in fata electoratului cu limitele noastre. Atat cerem aliaţilor noştri: să nu încerce să ne impună limitele şi eşecurile lor”.