Controale de amploare în cluburile şi restaurantele din Capitală. Ce au căutat poliţiştii

Poliţiştii au verificat, sâmbătă seara, cum se respectă legislaţia antifumat în baruri şi cafenele din centrul Capitalei, în urma controalelor fiind închise două unităţi şi fiind date amenzi de peste 72.000 de lei.

RomaniaTV.net
24 feb. 2019, 08:59
Controale de amploare în cluburile şi restaurantele din Capitală. Ce au căutat poliţiştii

„În seara de 23.02.2019, pe parcursul mai multor ore, aproximativ 100 de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, prin Serviciul de Ordine Publică, cu sprijinul Sectoarelor 1-6 Poliţie au desfăşurat acţiuni de control pe linia respectării legislaţiei specifice combaterii fumatului în spaţiile inchise. Au fost verificate societăţi comerciale (cafenele şi baruri) amplasate în perimetrul bulevardelor Unirii, Decebal si Burebista”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 28 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 72.200 lei, iar in cazul a două unităţi a fost dispusă închiderea având în vedere caracterul de repetabilitate al faptei. Sancţiunile au fost aplicate atât pentru nerespectarea legislaţiei specifice în domeniul tutunului, cât şi pentru deficienţe constatate în modul de asigurare a pazei bunurilor, valorilor şi protecţiei persoanelor.

Acţiunea se circumscrie activităţilor dispuse de Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţia Română pentru asigurarea unui climat de linişte publică, protecţia cetăţeanului faţă de practicile comerciale ilicite şi însănătoşirea mediului de afaceri.