Controale de amploare în Galaţi. Două firme au fost amendate cu 12.000 de lei pentru că au organizat evenimente private

Două firme din Galaţi au fost amendate cu 12.000 de lei pentru că au organizat evenimente private în spaţii pentru care au fost instituite interdicţii sau restricţii. Incidentele s-au produs în weekend, iar poliţiştii au descoperit neregulile în timpul unor razii.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 14:30
Controale de amploare în Galaţi. Două firme au fost amendate cu 12.000 de lei pentru că au organizat evenimente private

La acţiunile de control din weekend au participat 422 de poliţişti, 18 jandarmi şi 184 de poliţişti locali. Au fost vizate zonele aglomerate, dar şi mijloacele de transport în comun local, judeţean şi interjudeţean.

Au fost verificate 446 de societăţi comerciale şi au fost aplicate două sancţiuni în valoare totală de 12.000 de lei de pentru organizarea de activităţi în spaţii pentru care au fost instituite interdicţii sau restricţii. De asemenea, au fost întocmite două dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”, măsura fiind luată în cazul celor doi operatori economici.

În ceea ce priveşte populaţia, poliţiştii au aplicat 320 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 56 400 lei, toate pentru „nepurtarea măştii de protecţie”. Din totalul acestora, 31 de sancţiuni au fost aplicate persoanelor care au fost depistate în cele 109 mijloace de transport de către echipe de poliţişti în civil, potrivit Mediafax. 

Citeşte şi Un nou judeţ trece în scenariul ROŞU. Masca, obligatorie peste tot