CONTROALE în băncile din România. Poliţia cere verificarea cutiilor de valori

Oamenii legi cer verificarea cutiilor de valori din băncile din România, informează România TV. Această măsură vine după ce mai multe persoane din Piteşti au declarat că le-au fost furate bunurile din aceste cutii de valori de la o sucursală BCR.

31 oct. 2013, 09:37
CONTROALE în băncile din România. Poliţia cere verificarea cutiilor de valori

Poliţiştii au hotărât să efectueze controale în băncile din România pentru a evita incidente asemănătoare celor din Piteşti, unde mai mulţi oameni au rămas fără bunurile de valoare. Oamenii legii au cerut date despre siguranţa acestor căsuţe de valori şi despre eventuale incidente.

Astfel, 11 persoane din Piteşti au depus plângere la Poliţie, după ce mai multe bunuri le-au fost furate din cutiile de valori de la o sucursală BCR. Prima reclamaţie a fost depusă vineri, când o familie a reclamat că din cutia de valori i-au fost furaţi 130.000 de dolari şi 49.000 de lei, precum şi bijuterii din aur şi un ceas vechi de o sută de ani.

Persoanele care au formulat sesizările susţin că le-au dispărut mari cantităţi de bijuterii şi sume importante de bani, cea mai mare pagubă fiind de 400.000 de euro. Potrivit unor estimări, prejudiciul total produs clienţilor băncii depăşeşte 1,5 milioane de euro.

Anchetatorii au întocmit un cerc de suspecţi şi continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost comise faptele sesizate de clienţii păgubiţi.

Citeşte şi Declaraţiile păgubiţilor în cazul furtului din cutiile de valori BCR. Află cum acţionau hoţii