Controale în peste 250 de trenuri CFR. Câţi călători nu purtau masca de protecţie

Peste 400 de amenzi au fost aplicate călătorilor din peste 250 de trenuri CFR în urma controlelor realziate de oamenii legii de la transporturi. Amenzile au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de combatere a coronavirusului, conform IGPR. Valoarea amenzilor aplicate este de 120.570 de lei.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 16:50
Controale în peste 250 de trenuri CFR. Câţi călători nu purtau masca de protecţie

„Până la jumătatea zilei, au fost verificate peste 250 de trenuri de călători şi 225 de staţii de cale ferată. Au fost aplicate 484 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 415 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19″, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Citește și: Noi declaraţii făcute de Klaus Iohannis cu privire la lockdown: „Deocamdată, situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină”

Oamenii legii au legitimat 1.120 de persoane și au depistat două persoane urmărite. De asemenea, au suprins în flagrant două persoane bănuite de furt și au depistat doi minori lipsiți de supraveghere.

”Totodată, au mai fost aplicate şi 40 de sancţiuni la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 10 la HG nr. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române şi 19 la alte acte normative”, arată sursa citată.

Masca de protecție este obligatorie în trenurile CFR Călători pe toată durata călătoriei, precum și în zonele de așteptare a trenurilor, stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.


loading...
Partenerii noștri