Controale în staţiunile de la munte, în weekend. Autorităţile verifică dacă sunt respectate măsurile de restricţie

Se anunţă controale în staţiunile de pe Valea Prahovei, în weekend. Peste 400 de reprezentanţi ai instituţiilor statului vor verifica dacă sunt respectate măsurile de prevenire şi combatere a pandemiei de coronovirus.

25 mart. 2021, 17:22
Controale în staţiunile de la munte, în weekend. Autorităţile verifică dacă sunt respectate măsurile de restricţie
Controale în staţiunile de la munte, în weekend. Autorităţile verifică dacă sunt respectate măsurile de restricţie

Controale în staţiunile de pe Valea Prahovei, în weekend. Autorităţile vor verifica dacă sunt respectate măsurile de prevenire şi combatere a pandemiei.

Controale în staţiunile de pe Valea Prahovei, în weekend

Citeşte şi Noi reguli la munte. Se închid terasele de pe pârtiile de schi în weekend

„Prefectul județului Prahova, Cristian Ionesu, a emis un ordin prin care a solicitat constituirea Grupului de conducere a acțiunii de control în stațiunile de pe Valea Prahovei, privind respectarea aplicării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus COVID-19. Sub directa coordonare a prefectului județului Prahova, instituțiile cu atribuții în domeniu: Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino“ și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab“ vor demara in acest weekend o ampla acțiune de control”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectura judeţului Prahova.

Verificările vor începe vineri, 26 martie, în toate stațiunile de pe Valea Prahovei, precum și în alte zone de agrement, acolo unde se formează aglomerări și unde oamenii au tendința de a nu mai respecta regulile de protecție sanitară. Vizate vor fi pârtiile de schi, unitățile de cazare și de alimentație publică, iar principalele aspecte care vor fi verificate sunt respectarea distanței fizice și purtarea măștii de protecție.

Citeşte şi Cătălin Drulă (ministrul Transporturilor): „Acum mă înjur singur când stau în trafic pe Valea Prahovei”

„Acțiunea de control se desfășoară ca urmare a creșterii alarmante a numărului de cazuri de persoane nou confirmate cu COVID-19, a supraaglomerării secțiilor de Terapie Intensivă, dar și ca urmare a constătării unei relaxări în rândul populației privind respectarea legislației în domeniul COVID-19”, se mai arată în comunicatul transmis de Prefectura judeţului Prahova.

La acțiunile de control vor participa și reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă  și Inspectoratul Teritorial de stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Reamintim că premierul Florin Cîţu şi ministrul Afacerilor Interne au cerut prefecţilor din ţară să intensifice controlele, mai ales în zonele în care se creează aglomerări.