Noi reguli la munte. Se închid terasele de pe pârtiile de schi în weekend

Brașovul a depășit incidența COVID de 7 la mie, dar nu va intra în carantină, iar Poiana Brașov rămâne deschisă turiștilor, însă vor fi luate măsuri pentru a evita formarea aglomerației.

24 mart. 2021, 23:22
Noi reguli la munte. Se închid terasele de pe pârtiile de schi în weekend

Noi reguli la munte. Municipiul Brașov a ajuns, miercuri, la rata de incidență de 7,02 la mie.

Primarul Allen Coliban spune că orașul a ajuns la o incidență mare, dar în același timp este și în topul numărului de teste pentru COVID la nivelul țării. Edilul solicită să fie suplimentat numărul de vaccinuri anti-COVID alocate Brașovului.

Allen Coliban mai precizează, într-o postare pe Facebook, că Poiana Brașov va rămâne deschisă pentru cei care vor să rămână la schi și că în zilele următoare vor fi luate măsuri: schimbarea culoarelor de acces către stațiile de urcare pe cablu și limitarea accesului pe terase și în apreskiuri la sfârșit de săptămână.

„Iar dacă stațiunile de schi sunt, într-adevăr, o sursă de răspândire a bolii, cel mai probabil acest lucru se întâmplă în zonele de relaxare și de servit masa, unde oamenii își dau măștile jos, nu pe pârtii unde practică sporturi de iarnă. Propunerile de măsuri vor fi discutate și supuse votului în zilele următoare”, precizează primarul.

Noi reguli la munte, pregătite de Comitetul local de urgenţă. „Nimeni nu își dorește carantinarea orașului, precum nimeni nu își dorește să mai crească numărul de decese provocate de Covid-19.
Am ajuns la o incidență de 7 la mie, dar în același timp Brașovul se situează în topul orașelor din țară la numărul de testări.
În fiecare zi avem discuții cu membrii Comitetelor Județean și Local pentru Situații de Urgență pentru a analiza care sunt cele mai bune decizii pentru brașoveni.Am cerut suplimentarea numărului de vaccinuri alocate Brașovului, pentru că brașovenii își doresc să se imunizeze, iar noi suntem pregătiți să deschidem noi centre de vaccinare.

Totodată, astăzi am hotărât să luăm măsuri legate de Poiana Brașov. Cele mai importante sunt schimbarea culoarelor de acces către stațiile de urcare pe cablu și limitarea accesului pe terase și in apreskiuri la sfârșit de săptămână.

Cred că practicarea sportului în natură are un rol foarte important în menținerea unei imunități ridicate.
Iar dacă stațiunile de schi sunt, într-adevăr, o sursă de răspândire a bolii, cel mai probabil acest lucru se întâmplă în zonele de relaxare și de servit masa, unde oamenii își dau măștile jos, nu pe pârtii unde practică sporturi de iarnă.

Propunerile de măsuri vor fi discutate și supuse votului în zilele următoare. Vom reveni cu un comunicat oficial de îndată de ce vor fi adoptate.

Pe https://covid19.brasovcity.ro găsiti toate noutățile legate de situația pandemiei de la Brașov, precum și toate modalitățile prin care vă puteți programa pentru vaccinare.
Împreună vom învinge pandemia!”, a scris primarul Braşovului pe Facebook.

loading...
Partenerii noștri