Controale la Spitalul Săpoca după ce un pacient periculos a evadat şi apoi a fost prins spânzurat

Inspectorilor sanitari din cadrul DSP Buzău fac controale la Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca după ce zilele trecute un pacient periculos a evadat şi ulterior a fost găsit spânzurat. Este aceeaşi unitate medicală unde un alt pacient a ucis aşpte oameni cu un stativ de perfuzii.

RomaniaTV.net
18 dec. 2019, 06:31
Controale la Spitalul Săpoca după ce un pacient periculos a evadat şi apoi a fost prins spânzurat

Ministerul Sănătății cere control la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca.

„Este încă o dovadă că în acest spital trebuie luate măsuri rapide. Este nevoie de o evaluare a serviciilor de pază. Vom trimite o echipă care să realizeze o evaluare de risc la securitate fizică, iar în urma acestei evaluări să fie realizat un plan de pază complex care să garanteze prestarea serviciilor de pază umană în conformitate cu legislația în vigoare, precum și a dispozitivelor tehnice pentru monitorizare și alarmare. Mai mult, planul va trebui să stabilească și numărul paznicilor necesari pentru asigurarea condițiilor de securitate”, a declarat conf.dr. Horațiu Moldovan, secretar de stat.

Reacţia ministerului vine după ce un pacient internat în secția Ojasca a escaladat gardul care îngrădește curtea interioară a unui pavilion, părărsind spitalul. Pacientul a fost observat de personalul de supraveghere care a plecat în urmărirea acestuia și care a alertat Polția și Jandarmeria. Pacientul a fost găsit spânzurat de către un localnic.