Controale privind siguraţa transporturilor: poliţiştii au deschis 95 de dosare penale

Poliţiştii au deschis 95 de dosare penale în urma unor controale privind siguranţa transporturilor; au fost confiscate bunuri în valoare de 1,6 milioane de lei.

RomaniaTV.net
03 nov. 2018, 10:33
Controale privind siguraţa transporturilor: poliţiştii au deschis 95 de dosare penale

Poliţia Română anunţă că, în urma acţiunilor desfăşurate în ultima săptămână pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, au fost întocmite 95 de dosare penale. Totodată, 40 de persoane au fost prinse în flagrant, fiind confiscate bunuri în valoare de 1.600.000 de lei.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 26 octombrie – 2 noiembrie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – IGPR, poliţiştii de la transporturi au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare.

Ca urmare, au fost prinse 10 persoane date în urmărire naţională sau internaţională, doi copii lipsiţi de supraveghere şi şapte persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate.

„În total, au fost întocmite 95 de dosare penale, în principal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, distrugere, falsuri şi uzuri de fals, pescuit ilegal şi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere”, arată sursa citată.

De asemenea, 40 de persoane au fost prinse în flagrant, iar trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Ulterior, una dintre aceste persoane a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, iar celelalte două au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 55 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 36.000 de lei, şi au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 1.600.000 de lei.


loading...
Partenerii noștri