Controale sporite ale autorităţilor înainte de Paşti. Tone de carne au fost deja confiscate

Tone de carne şi mii de litri de alcool au fost consfiscate în ultimele două zile. Unul dintre cei mai mari distribuitori de ouă din Giurgiu a fost închis pentru nereguli. Este bilanţul a două zile de controale intensive făcute chiar din ordinul ministrului de interne. Poliţiştii serviciului economic vor fi în toate pieţele din România până de Paşti.

16 apr. 2016, 09:42
Controale sporite ale autorităţilor înainte de Paşti. Tone de carne au fost deja confiscate

Doar în două zile, autorităţile au avut surpriza să găsească tone de carne care nu era corespunzătoare pentru vânzare, ori era foarte stricată, alterată ori nu avea documnte de provenienţă.

La fel s-a întâmplat şi cu alcoolul. Este vorba în toată ţara despre 5 tone de carne şi 2800 de alcool.

Controalele s-au axat şi pe cei care distribuie ouă în această perioadă. Poliţiştii au descoperit că cel mai mare distribuitor de ouă din Giurgiu nu îndeplinea nici condiţii igienico-sanitare, dar nici cu actele nu erau în regulă. Aşadar, chiar înainte de Paşti au fost închişi de către poliţiştii serviciului economic. 

Sute de politişti efectuează controale în pieţe din toată ţara, o acţiune de amploare, care va continua în următoarele 2 săptămâni, dispusă chiar de către ministrul de Interne Petre Tobă.

În această dimineaţă şi în pieţele din Bucureşti au fost astfel de contraole. Pentru că se apropie Duminica Floriilor şi pieţele de peşte vor fi controlate.

În total, 300 de infracţiuni au descoperit poliţiştii în două zile, iar amenzile depăşesc 3 milioane de lei.