CONTROALE sporite pe litoral, la munte şi în zonele în care românii nu au respectat regulile. "Nu ne dorim să aplicăm sancţiuni"

Publicat: Vineri, 03 Iulie 2020 10:54 // Actualizat: Vineri, 03 Iulie 2020 11:31 // Sursa: romaniatv.net

Aglomerație la mare. Zeci de mii de turiști au venit pe litoralul românesc. Plajele sunt pline de oameni, iar în ciuda faptului că suntem în stare de alertă, nimeni nu respectă distanțarea socială. Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a anunţat vineri că vor fi suplimentate efective de poliţişti, jandarmi şi de pompieri pentru a face controale în zonele aglomerate pe de litoral, în staţiunile montane, precum şi în centre comerciale şi pieţe. Autorităţile vor să ia măsuri pentru ca oamenii să respecte regulile pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu a anunţat că, în urma şedinţei de la Palatul Victoria, a fost dispuse următoarele măsuri: suplimentarea efectivelor şi forţelor care acţionează în teren pentru verificarea respectării regulilor de protecţie sanitară, organizarea unor grupe de coordonare operativă la nivelul municipiului Bucureşti şi în judeţe, sub coordonarea prefecţilor cu scopul de a analiza situaţia operativă şi de a direcţiona forţe către zonele de risc identificate, organizarea unor echipe mixte formate din poliţişti şi jandarmi, pompieri, reprezentanţi ai ITM şi DSV, dar şi reprezentanţi de la Protecţia Consumatorului pentru a efectua verificări operative.

Număr Telverde pentru sesizarea de nereguli

Bogdan Despescu a explicat că vor fi făcute controale în zonele aglomerate - centre comerciale şi pieţe. De asemenea, se vor face verificări în mijloacele de transport de persoane.

"Acţionăm cu prioritate pe litoralul Mării Negre, în zonele turistice, în zonele de munte şi vom aloca suficiente resurse în aşa fel încât să acoperim o importantă perioadă din această lună - zona sfârşitului de săptămână când foarte mulţi cetăţeni sunt prezenţi în spaţiile publice.

Vom transmite un număr Telverde la care cetăţenii să poată sesiza neregulile constatate, nereguli pe care le vom verifica.

Nu ne dorim să aplicăm sancţiuni, dar acolo unde constata încălcări ale legii vor fi luate măsuri ferme", a explicat secretarul de stat în MAI.

În cazurile în care se vor constata abateri, autorităţile pot decide suspendarea activităţii unor operatori economici.

Despescu a explicat că la nivelul MAI se va organiza o videoconferinţă cu forţele angrenate, cu participarea prefecţilor, iar apoi măsurile vor fi puse în aplicare.

Ministrul Sănătăţii nu exclude prelungirea stării de alertă pentru COVID: Izolarea la domiciliu şi carantina rămân recomandări

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bogdan Despesuc controale litoral MAI
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8358
RON
14 Aug
noapte 19 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H