Control cu scandal într-o piaţă din Capitală. Vânzătorii au primit amenzi deşi aveau acte VIDEO

Vânzătorii se plâng de faptul că poliţiştii le fac zile fripte şi îi amendează pe nedrept. Oamenii spun că s-au trezit buni de plată doar pentru nu aveau certificatul de producător la vedere. Asta în timp ce, spun ei, bişniţarii de lângă piaţă vând de toate sub ochii poliţiştilor, fără a avea autorizaţie.

RomaniaTV.net
07 iul. 2012, 20:22
Control cu scandal într-o piaţă din Capitală. Vânzătorii au primit amenzi deşi aveau acte VIDEO

Comercianţii din Piaţa Moghioroş din Capitală se plâng că au fost amendaţi abuziv. Oamenii au de plată sute de lei pentru că nu au afişat certificatele de producător. Vânzătorii spun că au prezentat documentele cerute, dar că tot au primit amenzi. Pieţarii din Moghioroş ameninţă că vor contesta amenzile de sute de lei primite, pe care le consideră abuzive.

„A venit, s-a uitat, mi-a spus că vând pepeni de Brăila şi că nu am trecut pe certificat, dar eu am 3 tone. A făcut abuz, două milioane jumătate amendă, o să fac contestaţie”, a spus un vânzător.

„Ne-au dat amenzi că nu am avut certificatul de producător afişat pe masă. Îl avem la noi şi avem şi chestia asta conformă, 1 milion în 48 de ore sau patru sute de lei spun dânşii”, a spus un alt vânzător.

Unii s-au trezit şi cu marfa confiscată, şi cu o amendă usturătoare.

„Mi-a confiscat marfa, m-a chemat să o cântărească, mi-a dat şi cinci mil amendă. N-am fost la tarabă, e normal să-mi confişte marfa?? Uitaţi, sunt în spate, haideţi. Asta e marfa mea, am ceapă, salată, de toate. Să iau marfă să mi-o filmeze, nu am furat din buzunar, ce-am făcut”, a spus o femeie din piaţă.

Poliţiştii au încărcat marfa fără să lămurească lucrurile, iar reprezentanţii insitutţiilor care au autorizat controlul nu au putut fi contactaţi.