Control DSP la Spitalul Victor Babeş după moartea unei paciente care ar fi fost deconectată de la aparate din greșeală

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a trimis inspectorii sanitari de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti să facă o evaluare a procedurilor operationale de lucru şi a atribuţiilor din fişele de post la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Bucureşti, unde o pacientă cu COVID-19, internată la ATI, a murit după ce ar fi fost deconectată de la aparate din greşeală de un brancardier. De asemenea, este în lucru o anchetă internă la spital, iar Poliţia a deschis dosar penal.

11 dec. 2020, 11:25
Control DSP la Spitalul Victor Babeş după moartea unei paciente care ar fi fost deconectată de la aparate din greșeală

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut anchetă DSP Bucureşti la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti după ce o pacientă infectată cu coronavirus, aflată la Terapie Intensivă, ar fi fost deconectată de la aparate din greșeală şi a murit. Femeia ar fi fost deconectată din greşeală de un brancardier care a confundat-o cu alt pacient decedat pe care trebuia să-l ridice din ATI.

Ministerul Sănătății vrea să afle dacă au fost respectate procedurile, iar inspectorii DSP vor verifica atribuțiile din fișele de post.

Citeşte şi: O pacientă cu COVID-19 a murit la Spitalul Victor Babes după ce a fost deconectată de la aparate din greşeală. Ce spune managerul Emilian Imbri

Poliția Capitalei a deschis dosar penal pentru incidentul tragic de la Spitalul Victor Babeş

„În seara de 10 decembrie, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din sectorul 3.

Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanșat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Se efectuează activități investigative și de cercetare penală,  în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă și necropsia”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Managerul Spitalului „Victor Babeş”, Emilian Imbri, a spus că șapte sau opt persoane ar fi trebuit să se afle în zonă la momentul deconectării pacientei şi că se va afla cu uşurinţă ce s-a întâmplat.

„Din fericire, este un număr limitat de persoane, pentru că este o zonă foarte bine delimitată de restul spitalului și cu un personal instruit pentru ce trebuie să facă, cu acces limitat și pentru restul personalului spitalului. Sunt șapte-opt persoane. Vom constata astăzi cine trebuia să fie acolo și cine a fost. Nu sunt mistere, nu sunt lucruri paranormale, sunt lucruri care nu au cum să se întâmple și s-au întâmplat, o persoană din Terapie Intensivă a decedat”, a declarat Emilian Imbri, pentru Libertatea.

Brancardierul care a deconectat-o pe pacienta de 65 de ani internată la ATI în Spitalul Victor Babeş a fost audiat şi Poliţia Capitalei a anunţat că a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpă.