Control la fabrica de apă. Producătorii Saguaro călcaţi de autorităţi

Fabrica Azuga Waters, unul din producătorii apei Saguaro,  a fost luată la puricat de Poliţie, Garda Financiară, Inspecţia Muncii şi Protecţia Consumatorului.

RomaniaTV.net
11 ian. 2012, 12:21
Control la fabrica de apă. Producătorii Saguaro călcaţi de autorităţi

Acţiunea ar putea avea legătură cu scandalul apei contaminate. De aproximativ trei săptămâni, mai multe loturi de apă Saguaro, produsă de două firme, au fost retrase din reţeaua LIDL.

Controlul a vizat modul în care firma gestionează producţia de apă minerală, apă de izvor şi apă de masă. Inspectorii au verificat şi relaţiile dintre firmele Azuga Waters şi Perla Covasnei. Reprezentanţii firmei Azuga Waters spun că activitatea firmei este perfect legală.

“Au intrat în biroul meu căutând fel de fel de documenete, ca şi cum ar fi căutat droguri. Se pare că au văzut în depozit mai multe sortimente de apă printre care şi Perla Covasnei. Din păcate pentru ei, această marfă este în tranzit, iar pentru a evita costuri de transport o depozităm pentru moment aici, avem acte de intrare şi ieşire pt aceste lucruri” Adrian Colciu, director producţie Azuga Waters.

Acţiunea de control a început după ce în urmă cu trei săptămâni, mai multe loturi de apă Saguaro, produsă de două firme, au fost retrase din reţeaua unui hipermarket. Inspectorii spun că au indicii că la Azuga se produc sortimente de apă care au ca sursă izvoare de apă din judeţul Covasna, ceea ce arată că ar fi vorba de o contrafacere, fiind găsite mai multe documente în neregulă.

Azuga Waters aparţine unor oameni de afaceri din Republica Moldova. Atât unitatea de producţie din Azuga, cât şi cea din Covasna au o capacitate maximă de îmbuteliere de peste 200 de milioane de litri anual.