Control la fabrica de lactate Olympus din Braşov, după îmbolnăvirea elevilor din Galaţi

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Braşov au făcut, sâmbătă după-amiază, un control la fabrica de lactate Olympus din judeţul Braşov, după îmbolnăvirea a 17 copii din Pechea, care au băut lapte primit la şcoală.

05 mart. 2016, 16:03
Control la fabrica de lactate Olympus din Braşov, după îmbolnăvirea elevilor din Galaţi

Reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor nu exclud ca problemele să fi apărut după ce produsele au ieşit pe poarta fabricii din localitatea braşoveană Hălchiu, mai ales că Olympus nu are contract direct cu Consiliul Judeţean Galaţi, iar produsele erau livrate printr-o firmă intermediară.

Am făcut un control la fabrica Olympus. Nu am descoperit nereguli sau aspecte care să pună probleme. S-au prelevat probe şi urmează să se efectueze analize de laborator la începutul săptămânii viitoare. Rămâne de văzut exact unde au apărut problemele, deoarece Olympus nu are contract direct, iar livrarea laptelui se făcea prin intermediar„, a declarat pentru News.ro. Sorin Susanu, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov.

Acesta a explicat că pot apărea probleme şi în timpul manipulării, transportului şi depozitării laptelui.

De exemplu, dacă arunci cutia de lapte într-o maşină, aceasta se poate fisura şi dacă prinde aer în 3 – 4 zile pot apărea modificări, iar laptele nu mai este conform. Nu ne putem arunca în afirmaţii să spunem că ei sunt de vină, pentru că s-ar putea să nu fie aşa. Urmează să comunicăm rezultatele finale după ce se efectuează şi testele de laborator„, a mai declarat Sorin Susanu.

Vineri după-amiază, şaptesprezece copii – opt băieţi şi nouă fete – cu vârste între 11 şi 14 ani, au fost internaţi la Spitalul de Copii din Galaţi cu toxiinfecţie alimentară, după ce au fost preluaţi cu ambulanţele de la şcoala din localitatea Pechea, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică spunând că elevilor li s-a făcut rău după ce au băut lapte primit la şcoală în cadrul programului guvernamental „Laptele şi cornul”.

CITEŞTE ŞI ALERTĂ în Galaţi: 17 copii, la spital cu TOXIINFECŢIE ALIMENTARĂ din cauza laptelui primit la şcoală